A.Zuokas titulavosi ateities prezidentu

Vilniaus meras sąjungos

A.Zuoko spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Zuoko spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 12, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:24 AM

„Šiandien jau turėjome susitikimą su Zigmantu Balčyčiu, su kuriuo aptarėme programines nuostatas ir tam tikrus tikslus ir artimiausiu metu mes turime tą diskusiją pratęsti“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė į antrą rinkimų turą nepatekęs A.Zuokas, kuris pirmajame rinkimų ture sulaukė kiek daugiau nei 5 proc. rinkėjų palaikymo.

Antrame prezidento rinkimų ture varžysis antrosios kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė ir socialdemokratų kandidatas Z.Balčytis.

A.Zuokas, be kita ko, mano, kad jis ir D.Grybauskaitė pirmame ture konkuravo dėl tos pačios rinkėjų dalies palaikymo. Jis taip pat pažymi dabartinės prezidentės nelaikantis „dešiniųjų, o juo labiau liberaliųjų pažiūrų politike“ ir sako, kad antrasis rinkimų turas yra didžiulis demokratijos pasiekimas.

„Visada norisi daugiau, bet yra visą laiką realios galimybės ir mes jas matėme nuo pat rinkimų kampanijos pradžios, nes, kaip jau minėjom, rinkėjai sutampa, ir tai daug ką atsako. O tai, kad man pavyko daugiau negu 5 proc. (balsų) surinkti, ir tai, kad šiandien mes turime antrąjį turą, tai, neabejoju, mano dalyvavimo rezultatas. Ir prezidentei Daliai Grybauskaitei dar reikės labai stipriai įrodinėti, kad jinai verta būti antrąją kadenciją, o tai didelis indėlis į demokratiją“, - spaudos konferencijoje dėstė A.Zuokas.

Savo pasirodymą jis vertino kaip „gražų palinkėjimą“ būsimiems rinkimams.

„Mane visą laiką vertina taip, kad esu Vilniaus miesto meras, sostinės metas, ir atrodytų, kad mano dėmesio laukas apsiriboja tiktai Vilniaus miesto savivaldos ribomis. Taigi yra puiki man galimybė, kuria aš tikrai pasinaudojau, tapti nacionalinio lygio politiku, ir neabejoju, kad tai man pavyko“, - aiškino jis.

A.Zuoko rinkimų štabo vadovas Miroslavas Monkevičius savo ruožtu spaudos konferencijoje atkreipė dėmesį, kad per praėjusius Seimo rinkimus už jo įsteigtą judėjimą „TAIP“ balsus atidavė 24 tūkst. rinkėjų, o šiuose prezidento rinkimuose už A.Zuoką balsavo beveik 70 tūkst. žmonių.

„Tai yra naujos galimybės nacionalinei politikai“, - sakė M.Monkevičius.

Antrasis turas vyks gegužės 25 dieną kartu su rinkimais į Europos parlamentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.