B.Ropė laukia Z.Balčyčio ir D.Grybauskaitės kvietimo

Valstiečių ir žaliųjų

B.Ropės spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Ropės spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-12 12:23, atnaujinta 2018-02-14 01:28

Anot R.Karbauskio, taip pat šie rinkimai parodė, kad po dviejų savaičių valstiečiai Europos Parlamento rinkimuose pasirodys sėkmingai.

„Kol kas bent kvietimo, prašymo tokio nebuvo. Tikimės, kad mūsų paramos reikės ir gavę tokį kvietimą, svarstysime. (...) Rinksime savo komandą ir svarstysime. Taip, yra šiek tiek keblumų, nes ir vienas, ir kitas kandidatas pasisakė už atominę elektrinę, prieš kurią pasisakom mes. Mes pasisakom už stipresnę žalią energetiką“, - pirmadienį per spaudos konferenciją sakė B.Ropė.

Pasak partijos vadovo, Z.Balčyčio kandidatūros palaikymą komplikuoja jo dalyvavimas EP rinkimuose.

„Čia galima pridėti, kad vienas iš kandidatų yra Europos Parlamento rinkimų sąraše, ir tai komplikuoja palaikymą. Tai buvo ne tik mūsų išsakyta, bet ir kitų partijų, bet, galų gale, svarstysime visų pasiūlymus. (...) Parama nebus įmanoma be sutarties su konkrečiu kandidatu, su punktais, kuriuos įsipareigos įvykdyti“, - tikino R.Karbauskis.

Anot jo, jeigu antrajame ture dalyvautų Naglis Puteikis, partijai dėl palaikymo būtų buvę lengviau apsispręsti, nes jo nuomonė priimtinesnė.

Jis tikino, kad valstiečių partijai rinkimai į EP bus sėkmingi ir tai parodo dabartiniai prezidento rinkimų rezultatai.

„Mūsų rinkimų strategija absoliučiai pasiteisino ir surinktas balsų skaičius jis nėra labai įspūdingas, bet vertinant tai, kas įvyks po dviejų savaičių, jis gerokai išaugs. Mūsų vertinimais, valstiečiai įrodė šitais rinkimais, kad Europos Parlamento rinkimuose mums priklausys mandatų. Kiek - pamatysime“, - tikino R.Karbauskis.

Valstiečių vadovas prognozuoja, kad rinkimuose į EP partija gaus daugiau balsų nei B.Ropė pirmajame ture, nes dalis dabartinės šalies vadovės rinkėjų savo balsus turėtų atiduoti valstiečių kandidatams.

„Iš tikro daug mūsų balsų šiam ture atiteko dabartinei prezidentei ir Nagliui Puteikiui. (...) Labai daug balsų, kurie Europos Parlamento rinkimuose atiteks mums, nors dabar nėra atitekę Broniui Ropei. (...) Dabar jie pasidalino tarp D.Grybauskaitės ir mūsų kandidato“, - sakė R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?