Į Lietuvą apgaule bandęs įvažiuoti rusas gėdingai apsižioplino

Panemunės punkte pasieniečiai sulaikė Rusijos pilietį ir jo vairuotą automobilį „Infiniti FX 35 Premium“. Įtariama, kad užsienietis pateikė suklastotą rusišką vairuotojo pažymėjimą. Įdomiausia tai, kad automobilis buvo išmargintas piešiniais, kuriuose besistengianti pašlovinti tėvynę – Sovietų sąjungą, įvelta apmaudi klaida.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:18 AM

Penktadienį VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai Panemunės kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Kaliningrado srities važiavusio automobilio „Infiniti FX 35 Premium“ ir jo vairuotojo, 27-erių Rusijos piliečio, dokumentus.

Patikros metu užsienietis pateikė rusišką vairuotojo pažymėjimą, kuris pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Dokumentą patikrinus specialia įranga paaiškėjo, kad šis pažymėjimas, įtariama, yra visiška klastotė.

Jo vairuotojas po apklausos buvo paleistas skyrus kardomąją priemonę – 5 tūkst. litų piniginį užstatą. Tuo tarpu atidžiau įsižiūrėjus įtarimų arba šypsenų galėjo sukelti ir automobilis.

Ant 2011 m. laidos mašinos, išmargintos rusiškais užrašais ir spalvotais lėktuvų piešiniais, buvo Rusijos valstybiniai numeriai. Ant vieno automobilio šono puikavosi užrašas "Į Berlyną!" ir Antrojo pasaulinio karo metais naudoto sovietinio naikintuvo La-5 piešinys.

Nežinia kokį kitą lėktuvą norėjo pavaizduoti piešinio autorius, tačiau per žioplumą šalia užrašo „Už tėvynę!“ (Za Rodinu) puikavosi vokiškas šturmo lėktuvas "Junkers Ju 87", kitaip vadintas "Stuka".

Šis vienas garsiausių Antrojo pasaulinio karo laikų vokiečių lėktuvas pasižymėjo sąlyginiu bombardavimo taiklumu ir pikiravimo metu įjungta sirena. Būtent tokiais orlaiviais nuo 1941 metų vasaros vokiečiai taškė sovietų tankų kolonas ir sėkmingai bombardavo kitus taikinius.

Tai jau ne pirmas kartais, kai norėdami pademonstruoti pagarbą savo karinėms pajėgoms rusai naudoja svetimų valstybių simboliką bei karinę techniką.

Žioplumo atvejų ypač padažnėja vasario 23-ąją, kai sovietmetį dar menantys rusai mėgsta vienas kitą sveikinti su Raudonosios armijos diena. Šiandieninėje Rusijoje ši šventė vadinama „Tėvynės gynėjų diena“. Jau kelerius metus iš eilės Rusijoje sugebama„tėvynės gynėjus“ pasveikinti plakatais, kuriuose vaizduojama JAV ar net nacių kariai, šarvuotoji technika bei laivai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.