N.Puteikis savo pasirodymą rinkimuose vertina labai gerai

Ketvirtas prezidento rinkimuose likęs Naglis Puteikis savo rezultatą vertina labai gerai. Pasak kandidato, jis ir jo komanda padarė viską, ką galėjo, nors turėjo labai ribotus išteklius.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 12, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:28 AM

„Negalėjome tikėtis, kad turėdami 300 savanorių, 45 tūkst. litų, pusantro mėnesio ir keturiolika susitikimų, mes galėsime praktiškai lygiai kautis su partijomis, kurios turi 15 tūkst. narių ir kelis milijonus litų lėšų“, – pirmadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo N. Puteikis.

Pasak jo, tai, kad nepriklausomas kandidatas surinko beveik dešimtadalį rinkėjų balsų, rodo, jog gyventojai ėmė nebepasitikėti didžiosiomis politinėmis partijomis.

„Iš kitos pusės, mes vertiname tai kaip situaciją, kai didžiosios partijos vis dėlto atitrūko nuo tautos lūkesčių ir žmonių vilčių. (...) Jos turi milžiniškų problemų, kurių neturi Vakarų partijos“, – teigė jis.

Pasak N.Puteikio, jis dar nėra apsisprendęs, ką rems kitame ture. Anot jo, tiek Dalia Grybauskaitė, tiek valdantiesiems socialdemokratams priklausantis Zigmantas Balčytis jam nėra patrauklūs kandidatai.

„Rinksimės, tarsimės. Pirmos mintys buvo siūlyti abiem kandidatams mūsų programinius punktus ir žiūrėti, kuris iš jų daugiau realizuotų. (...) Tačiau pasiklausius vakarykščių jų pasisakymų, susidaro toks jausmas, kad abu jaučiasi laimėtojai ir mano, kad visa jų politinė veikla yra teisinga, o žmonės juos remia. Vis dėlto turime abejonių, ar šis kelias būtų prasmingas“, – teigė N.Puteikis.

Paklaustas, kokių rinkėjų balsus gavo, N.Puteikis sakė manantis, kad jo elektoratas nebuvo konkretus, o savo valią jį palaikydami išreiškė įvairių socialinių sluoksnių žmonės.

„Matome dvi tendencijas. Pirma – ten, kur mes buvome, tai yra nedideli miestai. (...) Iš kitos pusės stebina, pavyzdžiui, antra vieta Kaune ar trečia vieta Pakruojo rajone. (...) Balsavo labai įvairaus amžiaus žmonės, gyvenantys skirtinguose Lietuvos regionuose“, – sakė jis.

Anot N.Puteikio, jam būtų pasiekimas gauti tų žmonių balsus, kurie anksčiau buvo linkę palaikyti D.Grybauskaitę.

Kalbėdamas N.Puteikis negailėjo kritikos nei D.Grybauskaitei, nei Z.Balčyčiui, nei Lietuvos televizijai, kuri, pasak jo, „naudojama D.Grybauskaitės propagandai“, nei Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) darbui.

„Balsų skaičiavime Lietuva taip pat krypsta rytietiškos antidemokratijos pusėn“, – sakė jis.

Anot N.Puteikio, jis yra nusivylęs Prezidentės elgesiu, kuri, anot jo, visada laikosi atskirai ir priima daug savarankiškų sprendimų, su niekuo nesitardama.

Kalbėdamas apie savo, kaip politiko, ateitį, N.Puteikis sakė dar nėra apsisprendęs, ar kurs politinę partiją, ar ir toliau dalyvaus rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas.

„Visi bandymai kurti partiją baigdavosi arba vieno žmogaus organizacija, arba uždara akcine bendrove, kurią valdo keli žmonės. Mūsų manymu, pagrindinė to priežastis yra sąrašiniai rinkimai, kai partijos vadovas savo bendražygius kartu gali išvesti į Seimą. (...) Savo kryptį tęsime ir toliau, dalyvausime artimiausiuose rinkimuose. Vis dėlto apie partijos kūrimą kalbėti per anksti, geresnė forma būtų rinkėjų komitetų formavimas visose savivaldybėse ir telkti bendrą demokratinį fondą“, – sakė N.Puteikis.

ELTA primena, kad sekmadienį vykusiuose šalies vadovo rinkimuose už N.Puteikį balsavo 124 216 žmonių, o tai sudarė 9,33 proc. visų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?