Z.Balčytis tikisi savo jėgomis įveikti D.Grybauskaitę

Tris kartus mažiau nei Dalia Grybauskaitė balsų surinkęs socialdemokratas Zigmantas Balčytis tiki, kad jis po dviejų savaičių antrajame rinkimų ture gali aplenkti dabartinę prezidentę Dalią Grybauskaitę. Z.Balčytis prašys, kad kovoje su prezidente jį paremtų kiti kandidatai.

Z.Balčyčio rinkimų štabe – pakilios nuotaikos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Z.Balčyčio rinkimų štabe – pakilios nuotaikos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-05-12 01:48, atnaujinta 2018-02-14 01:41

Suskaičiavus balsus 2004 rinkimų apylinkėse už Dalią Grybauskaitę balsavo 45,89 proc. rinkėjų. Už Zigmantą Balčytį – 13,63 proc. Atotrūkis nemažas, tačiau socialdemokratai ir jų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius jų kandidato patekimą į antrąjį rinkimų turą vertina kaip didelę pergalę.

„Iš pradžių Z.Balčyčiui buvo iškeltas tikslas patekti į antrąjį turą“, – LRT televizijoje kalbėjo premjeras. Z.Balčytis kalba taip pat.

„Aš jau anksčiau sakiau, kad reikia, jog būtų antras turas. Jame prognozuoti rezultatus yra gana sudėtinga, tačiau tendencijos, kurios buvo praeityje, sako, kad tikrai yra reali galimybė gavusiam mažiau balsų kandidatui laimėti antrame rinkimų ture. Aš tikrai tikiu, kad man jis bus sėkmingas“, – ankstyvą pirmadienio rytą pareiškė Z.Balčytis.

Jis mano, kad jam patekti į antrąjį turą padėjo populiaraus premjero A.Butkevičiaus parama. Esą tik dirbant kartu galima pasiekti gerų rezultatų.

Z.Balčytis nemano, jog tai, kad jis po dviejų savaičių bus įrašytas ir į prezidento, ir į Europos Parlamento rinkimų biuletenius, jam taps problema, ir žmonės bus klaidinami.

Jis pabrėžė, kad Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja ne tik jis, bet ir daugiau kandidatų į prezidentus, o rinkėjai nuspręs, ar ši strategija buvo teisinga.

„Rinkimų biuleteniai jau išspausdinti, ir jų pakeisti negalima. Bet aš dažnai sakau, kad esu susikoncentravęs ir antrame rinkimų ture dėsiu visas pastangas, kad rinkimai būtų sėkmingi“, – kalbėjo socialdemokratas.

„Didelio žmonių ir rinkėjų apgaudinėjimo čia nėra“, – aiškino kandidatas į prezidentus ir Europos Parlamentą.

Artūras Zuokas LRT studijoje leido suprasti, kad antrame rinkimų ture greičiausiai parems Z.Balčytį, o Valdemaras Tomaševskis tikino, kad partija greičiausiai neparems nė vieno kandidato.

Pats Z.Balčytis teigė, kad jis kreipsis į kitus kandidatus dėl paramos.

„Politikoje bet kurių politinių partijų lyderių parama yra labai svarbi. Naudodamasis proga noriu padėkoti prezidentui Rolandui Paksui ir jo partijai, kad jie palaikė mano kandidatūrą. Aišku, kad kreipsiuosi ir į kitas politines partijas, ypač į tas, kurios šiandien yra valdančiojoje koalicijoje“, – kalbėjo kandidatas.

Paklaustas, ar socialdemokratai nesibaimina, kad Z.Balčyčiui bus sunku laimėti rinkimus antrame ture, nes didžiuosiuose miestuose partijos kandidatą parėmė tik apie dešimtadalis rinkėjų, Z.Balčytis pabrėžė, kad miestams galbūt buvo skirta per mažai dėmesio. O partija daugiau rėmėjų turi rajonuose.

„Reikia peržiūrėti taktiką, strategiją“, – sakė kandidatas į prezidentus. Tiesa, jis patikino, kad jo rinkimų kampanija antrame ture nelabai pasikeis. „Negalima per vieną naktį pasikeisti 180 laipsnių kampu. Aš ir toliau dėsiu pastangas, kad įtikinčiau žmones, jog mano kandidatūra tikrai priimtina. Daugelis ir politikų, ir politologų nori, kad žmonės būtų telkiami“, – pabrėžė Z.Balčytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.