V.Vonžutaitė vėl nepasirodė teismo posėdyje

Seimo narei Vitalijai Vonžutaitei

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 13, 2014, 11:46 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:25 AM

V.Vonžutaitė advokatas teismui pranešė, kad parlamentarė neatvyko dėl ligos ir pateikė medikų pažymą.

„Negalime apklausti specialisčių, nes aiškinantis gali kilti naujų klausimų. Tačiau atliksim kitus darbus - ištirsim rašytinius įrodymus pagal skundo argumentus“, - paskelbė teisėja Violeta Ražinskaitė.

Parlamentarė nedalyvavo ir ankstesniame posėdyje, kuris vyko gegužės 5 dieną, tačiau tąkart teismas apklausė kultūros ministro patarėją Dalią Vencevičienę, kuri yra dirbusi Darbo partijos būstinėje ir buvo pakviesta liudyti gynybos prašymu.

Darbo parijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, kuris taip pat yra nuteistasis byloje, yra sakęs, jog, jo manymu, nauja Valstybinės mokesčių inspekcijos pažyma mini mažesnes oficialioje Darbo partijos buhalterijoje neapskaitytas sumas nei nurodyta bylą nagrinėjant pirmos instancijos teisme.

Prokuroras Saulius Verseckas yra sakęs, kad kol kas nesusipažinęs su naujais Mokesčių inspekcijos dokumentais, ir teigė, kad korekcijos nekeistų bylos esmės.

Pernai liepą Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o parlamentarui Vytautui Gapšiui - 35 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą Darbo partijos atžvilgiu, paskelbęs, kad ji kaip juridinis asmuo baigėsi įvykdžius reorganizaciją.

Skundus dėl nuosprendžio pateikė tiek nuteistieji, tiek prokurorai.

Prokuroras S.Verseckas teigia, kad senaties terminas Darbo partijos byloje jau yra neaktualus, nes pirmosios instancijos teismui priėmus apkaltinamąjį nuosprendį, senaties terminas nebeskaičiuojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.