Valdantieji pamalonino V.Uspaskichą

Opozicijos lyderiai tokį žingsnį vadina socialdemokratų Zigmanto Balčyčio rinkimine strategija – šiuo žingsniu siekiama užsitikrinti V.Uspaskicho paramą.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

May 13, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:25 AM

Opozicijos lyderiai tokį žingsnį vadina socialdemokratų Zigmanto Balčyčio rinkimine strategija – šiuo žingsniu siekiama užsitikrinti V.Uspaskicho paramą.

„Po Seimo Seniūnų sueigos šiandien aiškėja, kiek kainuos Lietuvai Uspaskich ir Pakso parama Balčyčiui.

Klausimas dėl Uspaskich imuniteto vieningu valdančiųjų sutarimu iš šios dienos Seimo darbotvarkės išbrauktas, o propagandinė komisija dėl Pakso reabilitavimo – vieningai palikta.

Politinės aritmetikos uždavinys Lietuvai - kiek dar kainuos socialdemorkatų kandidatas Balčytis?“, – taip antradienio ryte socialinėje paskyroje „Facebook“ parašė konservatorė Rasa Juknevičienė.

Konservatorius Arvydas Anušauskas pritarė šiai nuomonei: „Tai yra pirmojo prezidento rinkimų turo pasekmė. Dabar mėginama ieškoti sąjungininkų ir šiuo atvejų tai yra valdančiųjų susitarimas. Būtent tokia forma – siekiant gauti tiesioginę V.Uspaskicho paramą antrame ture.“

Kada bus svarstomas V.Uspaskicho imuniteto klausimas? A.Anušauksas įsitikinęs, kad iki antrojo prezidento rinkimų turo Seimo nariai prieš šio klausimo neprisikas. O vėliau - bus šaukštai po pietų.

„Manyčiau, kad iki antrojo turo mes neprisikasime iki šio klausimo, o vėliau, po gegužės 25 dienos, jis praras prasmę (Po prezidento ir Europos parlamento rinkimų. – Red.)“, - sakė A.Anušauskas.

Vadovauja „tvarkietis“

Seimas laikinąją tyrimo komisiją sudarė generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymu. Už nutarimą dėl komisijos neliečiamybės klausimu sudarymą vieningai balsavo konservatoriai, liberalai ir socialdemokratai.

Prieš tai balsavo Darbo partijos, partijos „Tvarka ir teisingumas“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai.

Komisijai vadovauja prieštaringai vertinamas politikas „tvarkietis“ Petras Gražulis. 

Laikinoji tyrimo komisija turi nuspręsti, ar atimti Seimo nario V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę. Tai leistų Darbo partijos lyderį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Prisišnekėjo pernai liepą

Ši istorija tęsiasi nuo praėjusių metų lapkričio. Seimui vis nepavykdavo sudaryti tyrimo komisijos dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės.

Pirmą kartą tokiam nutarimo projektui po svarstymo nepritarta, nes konservatoriai pasipriešino siūlymui komisijos pirmininku paskirti Seimo narį Petrą Gražulį.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui pradėtas, kai pernai liepą politikas Vilniaus oro uoste, atsakydamas į žurnalistų klausimus, pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltintąjį nuosprendį vadinamojoje Darbo partijos byloje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V.Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.