R.Kalantai atminti – žygis su siurbliais ir šluotomis

Kai trečiadienį Kaune buvo oficialiai paminėtos Romo Kalantos susideginimo 42-sios metinės, menininkas Ramūnas Jaras surengė performansą.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

May 14, 2014, 4:23 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:04 PM

Moksleiviai, savaip vaizduojantys žygiuojančius kareivius, ėjos susirikiavę Laisvės alėja. Rankose jie nešėsi ne šautuvus, o šluotas ir dulkių siurblius.

„Netrukus po R.Kalantos žūties, kauniečiai matė okupantų kariuomenės būrį, žygiuojantį Laisvės alėja pirmyn ir atgal, išsirikiavusį linija. Kareiviai ir milicija „šukavo“ Laisvės alėją, gąsdindami hipius ir protestuotojus. Mes žygiuojame lygiai taip pat, tik su valymo įranga rankose, tuo kviesdamas atsakyti į klausimą, ar pakankamai valome svarbiausią Lietuvos gatvę, kuri simbolizuoja mūsų šalį nuo trempėjų“, - akcijos prasmę aiškino R.Jaras.

Matydami pagrindine Kauno gatve darniai žengiančius moksleivius praeiviai manė, jog tokiu būdu atkreipiamas dėmesys į apšiurusią, liūdną Laisvės alėją.

Menininko surengto performanso pagrindiniai dalyviai – Kauno „Aušros“ gimnazijos ir Veršvų mokyklos, kurioje mokėsi R.Kalanta, mokiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.