Klaipėdoje – septintasis „Vilties“ bėgimas

Sekmadienį Klaipėdos gatves vėl užtvindys tūkstančiai vilties bėgikų – septintą kartą organizuojama prasminga akcija vis populiarėja. Joje jau dalyvauja ne tik klaipėdiečiai, bet ir žmonės iš kitų miestų bei kitų valstybių, Klaipėdos miestų partnerių Kaliningrado, Mogiliovo, Liepojos.

Pernai „Vilties" bėgime dalyvavo per 5 tūkst žmonių.
Pernai „Vilties" bėgime dalyvavo per 5 tūkst žmonių.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 15, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:14 PM

„Vilties" bėgimo iniciatoriai – Šv. Pranciškaus onkologijos centras. Akcijos tikslas – palaikyti visus sergančius onkologinėmis ligomis, propaguoti sportą ir sveiką gyvenimo būdą.

Pirmajame „Vilties" bėgime dalyvavo 1,5 tūkst. žmonių. Pernai jų buvo daugiau kaip penki tūkstančiai.

Starto vietoje bus galima įsigyti „Vilties" bėgimo marškinėlius, kainuojančius 10 litų, ir kitų bėgimo atributų – atvirukų, „Vilties plytų“. Šios aukos skiriamos Klaipėdos Šv. Pranciškaus dvasinės ir psichologinės paramos centro statybai, onkologinių ligonių terapijai.

Klaipėdos miesto gatvėmis bėga ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir visi, palaikantys šią kilnią idėją. Kiekvienas bėgantysis pagal savo fizinius gebėjimus gali pasirinkti ir bėgimo trasos ilgį – 10, 5,6 ar 2,9 kilometro arba 600 metrų.

Sekmadienį įvairiose Klaipėdos vietose vyks koncertai, o finišo vietoje – vasaros estradoje pasirodys gospelo atlikėjų grupė „Hark“. Čia bus atlikta ir specialiai klaipėdiečio Lino Švirino sukurta daina „Vilties keliu“.

Į vasaros estradą suvažiuos senoviniai automobiliai, kurie nuo pat bėgimo pradžios iki pabaigos veš neįgaliuosius, onkologinius ligonius ir jų artimuosius.

Šią vasarą vyks ir daugiau šiam prasmingam tikslui skirtų renginių: „Vilties yriai“, „Vilties plaukimas“, „Vilties tenisas“.

„Rugpjūtį į Danės upės vandenis išplauks dvi valtys, pritaikytos neįgaliesiems. Įsigijome tris vežimėlius, skirtus neįgaliesiems žaisti tenisą, žmonės jau treniruojasi“, – džiaugėsi „Vilties bėgimo“ iniciatorius brolis pranciškonas Benediktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.