Sandrutės šventė – tik graži pradžia

Miesto simboliu ir šventove vadinama Kauno rotušė skirta ne tik karaliams, prezidentams ar kitiems garbingiems svečiams priimti, jaunavedžių amžinosios meilės priesaikoms sutvirtinti, bet ir smagiems užstalėms pokyliams.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 15, 2014, 7:44 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:41 PM

Tai įrodė odontologė Sandrutė, kuri sugebėjo išsinuomoti rotušę savo 50 metų jubiliejaus šventei, o nuomos valanda kainavo vos 400 litų. Odontologui tai juokinga kaina. Išgelbėjai vieną ar du dėl dantų skausmo dejuojančius pacientus ir gali visą vakarą su bičiuliais ūžti pačioje Kauno senamiesčio širdyje.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius D.Ratkelis tikina buvęs šlykščiai apgautas – mat paraišką pateikusi bendrovė pranešė, neva rotušėje ketinama surengti medikams skirtą tarptautinę konferenciją, kurios metu bus pagerbti ir apdovanoti mokslui nusipelnę žmonės.

Kodėl tuomet į renginį rinkosi išsipusčiusios ponios ir ponai su didelėmis gėlių puokštėmis rankose ir net neslėpė atvykę švęsti Sandrutės jubiliejaus? Ir nuo kada tarptautines medikų konferencijas rengia stilistas M.Petruškevičius, kuriam šįkart buvo patikėta rūpintis švente?

D.Ratkelis po šio akibrokšto pareiškė, kad netrukus miesto rotušės nuomos tvarka bus smarkiai sugriežtinta.

Ar tik nepasikarščiavo miesto savivaldybės administracijos direktorius? Juk nuomodama rotušę savivaldybė galėtų solidžiai papildyti varganą biudžetą.

Senove dvelkiančiame pastate galbūt reikėtų leisti rengti ne tik vestuves, bet ir laidotuves – juk viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą.

Be to, kol kas visiškai nepanaudoti pastato rūsiai, o ten galima įrengti prašmatnų naktinį klubą. Rotušės bokštas tiktų aistringoms politikų kalboms – bent jau prieš rinkimus jo paklausa tikrai garantuota.

Tik štai nuomos tarifus miesto taryba vis dėlto turėtų persvarstyti, nes gali susidaryti norinčių pasiausti rotušėje eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.