Uždrauskim staigiai dar ką nors

Dabar vaikams Lietuvoje nebebus galima pardavinėti energinių gėrimų. Aš jaučiuosi žymiai saugesnis, nes iš visų grėsmių, kurios neleido man ramiai miegoti, buvo keli ar keliolika nepilnamečių per metus, kurie pergėrė kokio nors tornado arba seks-energijos iš spalvingos skardinės, išmargintos velniais ir drakonais, ir apsišlapino per miegus. Arba kuris nors vienas atsidūrė intensyvioje terapijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkalnis

May 15, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:02 PM

Apkaltinkit mane, kad šaipausi iš rimtos problemos. Jei nebūtų rimtesnių, gal ir būtų labai rimta. Sakyčiau, mes paprasčiausiai gavome dar vieną draudimą iš žmonių, kurie tiki, kad mumis galima pasirūpinti draudimo būdu. Dabar sostinės taboro smulkieji mažmenininkai galės prijungti prie savo parduodamo asortimento (heroino, žolės, grybų, klijų) dar vieną prekę.

Šiaip jau, kiekvienais metais pas gydytojus atsiduria daugybė nelabai protingų žmonių, prisižaidusių petardomis ir visokiomis šaudančiomis bestijomis, bet dėl to fejerverkų niekas neuždraudžia. O gal būtų pats laikas? Uždrauskim pardavinėti batus slidžiais (arba nepakankamai šiurkščiais) padais, nes kai pašąla, tai visi vartosi kaip karvės ant ledų ir būna traumos. Negalima leisti, kad žmonės patys būtų atsakingi už savo elgesį.

Jūs sakote, nepilnamečiai nėra atsakingi už savo elgesį? Gal ir taip, bet tie rupūžiokai, kurie kišenpinigius laido brangiems energiniams gėrimams, juk turi tėvus. Tėvai nesugeba jų kontroliuoti? Tai spręskim problemą su tėvais: prigirdykim energetinio gėrimo dėl lengvos nejautros, ir kastruojam atšipusiais peiliais. Kai tik prisipažįsta, kad nesusitvarko su savo vaikais. Negali tvarkytis – nenorėk veistis.

Juk atimam vairuotojo teises iš tų, kas pavojingai vairuoja. Tai kodėl neatėmus dauginimosi teisių iš tų, kas savo išperų nesuvaldo?

Draudimą pardavinėti nepilnamečiams energinius gėrimus įvedėm pirmieji Europoje, ir tai yra nuostabu. Kitas panašus dalykas, kurį mes padarėme pirmieji pasaulyje ir apskritai turbūt mūsų galaktikoje, veikia puikiai ir mes negalime atsidžiaugti. Tai yra sausasis įstatymas rugsėjo pirmąją.

Sunku net įsivaizduoti, kiek mes išvengėme nelaimių vien tokia paprasta priemone. Ne paslaptis, kad tėveliai ir pedagogai tradiciškai prisitvodavo iki žemės graibymo būtent per Mokslo ir žinių dieną.

Viskas baigdavosi atsitiktiniais lytiniais santykiais mokyklų koridoriuose, o neretai ir apgirtusių tėvų šaudymu į moksleivius iš savigynai laikomų medžioklinių šautuvų. Dabar Lietuvoje tam užkirstas kelias, o kartu paskutinėmis rugpjūčio dienomis itin pagyvėja prekyba alkoholiu, kas padeda surinkti į biudžetą akcizus ir pridėtosios vertės mokestį.

Draudimai labai gerai veikia, todėl aš siūlau kas pusmetį vis ką nors uždrausti. Kadangi energinius gėrimus matuoja pagal kofeino kiekį, tai pareikalaukim, kad kavinės nebeleistų vidun nepilnamečių ir net ir suaugusiesiems neparduotų kavos su papildoma espresso doze. Ir jau tikrai pats laikas, kad kas nors pagaliau sutvarkytų visą tą situaciją su jaunimo muzika. Ne paslaptis, kad vienas trylikametis prieš kurį laiką Prienuose mirė, klausydamasis muzikos.

Nepatvirtinta, ar tikrai muzika buvo tragedijos priežastis (jis tuo metu ėjo per gatvę ir jį partrenkė girtas vairuotojas, kuris, beje, irgi buvo įsijungęs radiją – sutapimas?), tačiau draudimų negali būti per daug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.