P.Gražulis kviečia LRT vadovą pasiaiškinti dėl „Eurovizijos“

Jis klausia, kaip barzdotojo transvestito iš Austrijos Conchita Wurst transliavimas per LRT puoselėja nacionalinę kultūrą, tautinę savigarbą, stiprina tautos tapatybę?

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-16 12:24, atnaujinta 2018-02-13 21:10

„Kodėl „Eurovizijos“ metu barzdotojo transvestito iš Austrijos Conchita Wurst pasirodymas nebuvo pažymėtas, atsižvelgiant į Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatyme nustatytą reglamentavimą?“ - teiraujasi P.Gražulis.

Jis klausia, kaip barzdotojo transvestito iš Austrijos Conchita Wurst transliavimas per LRT puoselėja nacionalinę kultūrą, tautinę savigarbą, stiprina tautos tapatybę?

P.Gražulis siekia išsiaiškinti, kokią reikšmę „Eurovizijos“ komisijos, kuri skyrė pirmą vietą Austrijos atstovui, sudarymui turėjo LRT direktorius?

„Ar Lietuvos visuomenę ir išeiviją telkiančiam, atsakingam, patikimam ir moderniam visuomeniniam transliuotojui, kuris nuo 2015 m. sausio 1 d. bus išlaikomas tik iš valstybės biudžeto, pridera niekinti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintas vertybes?“, - klausia P.Gražulis.

Jo nuomone, nacionalinis transliuotojas turi laikytis įstatymų nustatytos tvarkos ir negali sau leisti barzdotojo atstovo iš Austrijos C.Wrust transliuoti neatsižvelgdamas į teisės aktuose numatytą reglamentavimą.

„Man yra nesuprantama, kaip LRT televizijos sudaryta komisija, kuri turi stiprinti tautinę savigarbą ir tautos tapatybę, skiria aukščiausius įvertinimus barzdotajam iš Austrijos“, - pažymėjo Seimo narys P.Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.