Gėjai pasiuntė žinią D.Grybauskaitei

Lietuvos gėjų lygos atstovai ir kiti žmogaus teisių aktyvistai šeštadienį prie prezidentūros surengė akciją Tarptautinei dienai prieš homofobiją ir transfobiją paminėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:26 PM

Kaip sakė akcijos organizatoriai, norima atkreipti dėmesį į pastaruoju metu stiprėjančius saviraiškos laisvės suvaržymus ir cenzūros apraiškas Lietuvoje.

Žmogaus teisių aktyvistus itin neramina Neringos Dangvydės pasakų knygos „Gintarinė širdis“ išėmimas iš prekybos, 2013-ais metais cenzūruotas Baltic Pride eitynių „Už lygybę“ reklaminis klipas bei kiti saviraiškos ir žodžio laisvės suvaržymai.

Akcijos dalyviai ragino prezidentę Dalią Grybayskaitę nebeignoruoti lesbiečių, gėjų, biseksualių ir transseksualių piliečių problemų kaip nesvarbių.

Televizijos debatų metu D.Grybauskaitė šią savaitę buvo paklausta, ar pritaria tos pačios asmenų partnerystės įteisinimui. Šalies vadovė išsisuko nuo tiesaus atsakymo, kalbėjo, kad pirmiau reikia išspręsti partnerystės klausimus tarp vyro ir moters.

O laidos vedėjo paklausta, ar turi asmeninę nuomonę dėl tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimo, prezidentė sakė, kad net nenorėtų turėti asmeninės nuomonės šiuo klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.