Gėjų vaivorykštės vėliava suplazdėjo Turniškėse

Ji ragino nesijausti vienišiems. „Mes čia visada esame, kad jus palaikytume“, – sakė ji.

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

May 17, 2014, 10:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:04 PM

Į gėjų vaivorykštės vėliavą iškėlusią rezidenciją Turniškėse buvo kviečiami Lietuvos politikai, visuomenės veikėjai, LGBT aktyvistai.Prancūzijos ambasadorė Marie Berneu pabrėžė, kad visi ambasadoriai pasidalijo priėmimo išlaidas. Italijos ir Austrijos ambasadoriai parūpino vyno, Čekijos – alaus, Prancūzijos – pyragėlių.

Ji stebėjosi, kad į priėmimą atvyko vos vienas Seimo narys – Juras Požėla. Pakvietimai buvo išsiųsti dvylikai.

Buvęs Seimo narys, šiuo metu vadovaujantis Seimo ombudsmeno tarnybos Žmogaus teisių skyriui Arminas Lydeka lrytas.lt svarstė, kad politikų šiame priėmime nebuvo dėl dviejų priežasčių. Gal jų mažai kvietė, bet kitos pusės politikai baiminosi, kaip jų dalyvavimą priėmime supras jų rinkėjai.

Priėmimo metu rašytojai Neringai Mikalauskienei-Dangvydei buvo įteiktas Vaivorykštės apdovanojimas už saviraiškos laisvės puoselėjimą.Jos pasakų knyga „Gintarinė širdis“ šiuo metu nepardavinėjama, o įsigijus internetu – grąžinami pinigai. Taip reaguota į Lietuvos tėvų forumo pasipiktinimą, kad dvejuose pasakose rašoma apie homoseksualias santuokas.

N.Mikalauskienė-Dangvydė savo kalbą pradėjo nuo savo biografijos: studijų Vilniaus universitete, oficialios santuokos, gyvenimo be santuokos su kitu vyru, o vėliau – meilės moteriai.Ji atsakė į Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius, jog “...mūsų visuomenė dar prie to nepriėjo“.

„O aš atsakau: ne! Niekad nėra per anksti turėti visas teises, jei jau gimei.Reikia suvokti, kad Lietuvai atgavus laisvę, kartu atgavo laisvę kiekvienas žmogus. Štai nuo tada ir nėra per anksti kalbėti apie savo teises“, – sakė ji.

„Žinome, kad daug žmonių čia gyvena baimėje, atsisako būti atviri savo šeimai, draugams apie savo seksualinę orientaciją. Manau, kad tai yra tragedija“, -- sakė Marie Beerneu.

Ji ragino nesijausti vienišiems. „Mes čia visada esame, kad jus palaikytume“, – sakė ji.

Vaivorykštės apdovanojimas nuo šiol bus teikiamas kasmet už nuopelnus LGBT žmonių teisių srityje. Tai kūrinys iš metalo , vaizduojantis du susikibusius už rankų žmones laikančius širdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.