Laivų paradas Klaipėdoje paskelbė vasaros pradžią

Klaipėdoje paskelbta vasaros pradžia – šeštadienio renginius vainikavo visų labiausiai laukiamas laivų paradas Kuršių mariose. Laivybos sezono ir vasaros pradžios šventė surengta jau penktą kartą. O jos labiausiai laukiamas momentas – naktinis išpuoštų ir girliandomis apšviestų laivų paradas – daugybės į kruizinių laivų terminalą susirinkusių žmonių nenuvylė.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 18, 2014, 8:41 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:04 PM

Pasak renginio organizatoriaus Romando Žiubrio, parade dalyvavo maždaug šimtas įvairiausių laivų. Nemažai laivų savininkų – iš kitų miestų. Vadinasi, vasaros pradžios šventė tampa vis žinomesnė.

Tradiciškai stebėti naktinio reginio žmones plukdė bendrovės „Smiltynės perkėla“ keltas „Nida“, o parade pirmą kartą dalyvavo tik šįmet bendrovės įsigytas greitaeigis katamaranas „Smiltynė“.

Parade gali dalyvauti visi norintys – už tai mokėti nereikia.

Parado organizatoriai ir profesionalų komisija išrinks spalvingiausiai apšviestą, puošniausią laivą. Nugalėtojui bus įteiktas uostamiesčio galerijos „Pėda“ įsteigtas prizas – menininkės Lauros Potet kūrinys „Siekis“ iš stiklo ir medžio.

Kuršių mariose tradiciškai „šoko“ vilkikas TAK-6, o parado pabaigoje nakties dangų nušvietė fejerverkas, kurį dovanoja Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija.

Vykstant laivų paradui kruizinių laivų terminale liejosi muzika - čia koncertavo Karinių jūrų pajėgų orkestras ir dainininkė Raimonda Vaičiūtė su grupe „Ačiū kubu“.

Ji naujai atliko senas visų pamėgtas jūrinės tematikos dainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.