Karo randus padeda išgydyti Kauno marių vėjai

Plačios šypsenos rūpesčių pažymėtuose veiduose, stiprūs ir nuoširdūs vienas kito išsiilgusių senų bičiulių rankų paspaudimai, tvirti apsikabinimai, paplekšnojimai per petį ir džiugūs šūksniai „Kaip laikaisi, bičiuli?“ – taip šį savaitgalį prasidėjo Afganistano karo veteranų susitikimas Kauno marių prieplaukoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2014, 9:01 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:20 PM

Tai jau seniai tapęs tradiciniu, bendražygių ir nusikalstamos sovietų užsienio politikos aukų susitikimas, į kurį ir šį kartą pakvietė Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondas.

„Esame viena iš tų visuomeninių organizacijų, kuri stengiasi nors iš dalies užpildyti valdžios paliktą nišą, sprendžiant socialiai jautrių sluoksnių problemas, – teigė fondo įkūrėjas, Kauno kiesto tarybos narys G.Labanauskas, pats savo kailiu patyręs pilietinio karo draskomo Afganistano skaudulius. Pasak jo, valstybė gerokai primiršo karo fiziškai ir moraliai sužalotus savo šalies piliečius ir jų problemoms senokai nebeskiria pakankamai dėmesio.

Puikų artėjančios vasaros rytmetį Afganistano karo veteranų organizacijos nariai kartu su savo šeimomis fondo kvietimu susirinko paplaukioti Kauno mariomis, pabūti kartu, pabendrauti, pasidalinti rūpesčiais.

Tris valandas netilo gerai nusiteikusių "afganų" šurmulys, nepritrūko nei kalbų, nei juoko, nei ašarų. Aidėjo gitarų akordai, liejosi dainos, šokio siautuly sukosi poros. Ore sklandanti nuotaika patvirtino, kad tokie susitikimai tikrai reikalingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?