Koją šventėje susilaužęs parašiutininkas jau paleistas namo

Kojos traumą per gegužės 17 d. Vilniuje vykusią Kariuomenės ir visuomenės šventę patyręs Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ parašiutininkas vyresnysis seržantas Rolandas Mencevičius šiandien išleistas iš ligoninės ir tęs gydymą namie.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 8:08 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:19 PM

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, brigados „Geležinis Vilkas“ parašiutininkas vyr. srž. R.Mencevičius kojos traumą patyrė, kai šventėje iš lėktuvo su parašiutu ir vėliava iššokęs dėl stipraus vėjo nesėkmingai nusileido ant žemės. Koją susilaužiusį karį greitosios pagalbos automobiliu medikai išvežė į ligoninę.

„Leisdamasis su vėliava pagavau stiprų vėjo gūsį, kuris nukreipė mane neplanuota trajektorija. Bandydamas išvengti susidūrimo su į šventę susirinkusiais svečiais, nusprendžiau leistis kitu, daug statesniu kampu. Aukštis iki žemės buvo per didelis, todėl nesėkmingai nusileidęs ir patyriau traumą,“ – apie įvykį pasakojo Rolandas.

Kariui medikai konstatavo kojos blauzdos abiejų kaulų lūžius.

Vyr. srž. R.Mencevičius yra patyręs parašiutininkas. Kariuomenės ir visuomenės šventėje nesėkme pasibaigęs šuolis kariui buvo jau 657. Rolandas yra sukaupęs didžiulę parašiutininko patirtį. Kartu su Lietuvos karių parašiutininkų rinktine jis nuolat dalyvauja Lietuvos ir užsienio parašiutų sporto tiksliojo nusileidimo čempionatuose, kur dažnai laimi prizines vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.