Kiek olimpiadų nutekės vamzdžiais į Kiniją?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nuplasnojo į Kiniją. Ne su parasparniu gervių priešaky, o su prezidentiniu lėktuvu. Parasparnį čia priminiau todėl, kad garsusis V.Putinu skrydis neva turėjo gervėms kelią parodyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Brazauskas

May 22, 2014, 2:41 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:39 PM

Rusijos prezidento vizitas į Kiniją vadinamas epochiniu. Rusija tarsi keičia geopolitinę kryptį, V.Putinas rodo kelią. „Gazprom“ tiekia dujas Europai, o ši muistosi dėl Krymo aneksijos. Europiečiai vis pašneka, kad reikia diversifikuoti dujų tiekimą. Amerikiečiai ketina tapti nauja energetine supergalybe.

O Rusai atsako – mes surasime kitą pirkėją ir nutiesime ten vamzdžius. Kalbama apie Kiniją Kiek tie vamzdžiai kainuos? Senovės graikai tarpais tarp Olimpiadų matuodavo laiką, o rusai olimpiadomis gali matuoti pinigus. Infrastruktūra, reikalinga energetinių išteklių tiekimui į Kiniją kainuos vieną olimpiadą. Gal pusantros.

Bet ne vamzdžių kaina kelia klausimų. Kinija ir Rusija dėl dujų tiekimo derėjosi 10 metų. Sutartis pasirašyta, nurodoma oficiali kontrakto suma – 400 milijardų dolerių. Tarkime, Rusija uždirbs penkias olimpiadas. Tačiau kiek dujų bus prapūsta vamzdžiais?

Tai - paslaptis, nes nežinoma dujų kaina. Pikti liežuviai šneka, kad visus dešimt metų Kinija laikėsi kietai, jos atstovai teigė, kad tikrai nemokės, kiek europiečiai. Esą dabartinė kaina – ant atsiperkamumo ribos. Mikroskopiška marža prie savikainos.

Dar piktesni liežuviai šneka, kad Kinija, Europos Sąjunga ir Amerika sužaidė derinuką. Rusijai buvo pametėtą blizgė – Ukraina. V.Putinas – jau ne kaip gervių vedlys, o kaip lydeka nusivijo blizgę ir prarijo kabliuką – Krymą.

Su Krymu žiaunose Rusija nuplaukė pas Kiniją, nes neturi kitos išeities.

Krepšinio aistruoliai lietuviai vertina gražius derinukus, bet kai panašiai sužaidžia kelios valstybės, kalbas apie tai lietuviai vadina „sąmokslo teorija“.

„Laisvoji banga“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje