„Facebooke“ paskelbus už ką balsavote - grės bauda

Vyriausioji rinkimų komisija gali pradėti bausti piliečius, kurie sekmadienį fotografuos užpildytus rinkimų biuletenius ir socialiniuose tinkluose skelbs už ką balsavo prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 6:06 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:25 PM

Penktadienį vakare posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija susiginčijo, ar toks elgesys gali būti laikomas politine reklama bei agitacija ir gali užtraukti piniginę baudą, todėl sprendimas nebuvo priimtas.

Tačiau komisijos narys Justinas Žilinskas „Facebook" paragino savo draugus vengti skelbti informaciją už ką balsavo, nes toks jų elgesys gali būti apskųstas Vyriausiajai rinkimų komisijai ir ji turės spręsti, ar už konkrečią partiją ar politiką agitavusiam žmogui skirti baudą.

Tai ypač aktualu visuomenės veikėjams, kurie „Facebooke" turi daug gerbėjų, nes deklaruotos simpatijos vieniems ar kitiems politikams gali nepatikti jų konkurentams.

Įstatymai draudžia politinę agitaciją rinkimų dieną.

Penktadienį VRK nutarė bausti vieną interneto portalą, kuris prieš dvi savaites rinkimų dieną paskelbė publikaciją, kurioje žmonės pasakojo, už ką jie balsavo. Šis rašinys buvo pripažintas rinkimų agitacija.

J.Žilinskas mano, kad vadovaujantis ta pačia logika baudą gali gauti ir "Facebook" vartotojai, viešai atskleidę savo pasirinkimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.