D.Grybauskaitės žodžiai apie Darbo partiją bus paneigti

Vyriausioji rinkimų komisija

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2014, 7:36 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:20 PM

„Darbiečių“ pasipiktinimą sukėlė tai, kad D. Grybauskaitė Darbo partiją pavadino nuteista partija, kas, pasak jų, kenkia dalykinei partijos reputacijai. „LRT debatų metu praėjusią savaitę D. Grybauskaitė pasakė, kad „Darbo partija yra nuteista“. Pagal rinkimų įstatymą ši informacija turi būti paneigta, tačiau susiduriama su viena problema: nors LRT neprieštarauja, kad tokia informacija turėtų būti paneigta, pagal rinkimų įstatymus, likus dviem dienoms iki rinkimų to formaliai padaryti negalima. VRK penktadienį turėjo išspręsti, kaip paskelbti šį informacijos paneigimą.

VRK pasisakė nesanti teisėsaugos institucija ir negalinti nuspręsti, kad kandidatės paskelbta informacija atitinka tikrovę.

„Peržiūrėjus debatų įrašą matyti, kad kandidatę į LR Prezidentus pataisė ir pats laidos vedėjas Edmundas Jakilaitis, nurodydamas, kad buvo nuteista ne Darbo partija, o buvę jos lyderiai, pasitaisė ir pati kandidatė į LR Prezidentus. VRK sprendžia atsisakyti patenkinti Darbo partijos atstovės prašymą dėl atsakomosios nuomonės paskelbimo“, - kalbėjo VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Iš pradžių buvo kilusi grėsmė, kad Komisijai nepavyks priims sprendimo, nes VRK narys konservatorius Valdas Benkunskas nustebęs diskusija ją paliko, taip išardydamas VRK kvorumą, kam reikia dešimt komisijos narių.

„Aš neturėjau kitos išeities kaip tik išeiti, nes iš tikrųjų nepritariu tam, kad VRK, likus dviem dienoms iki rinkimų, kištųsi į rinkimų kampanijos reikalus. Nes nemokamas eteris, kai lieka dvi dienos, ir šiąnakt įsigalioja rinkimų agitacijos draudimas. Man atrodo, ne taip turėtų elgtis valstybinė institucija, kuri turi užtikrinti sklandų rinkimų organizavimą“, -Eltai sakė V. Benkunskas.

Po pertraukos posėdžiauti susirinkusi VRK atstatė kvorumą ir nutarė tenkinti Darbo partijos prašymą dėl atsakomosios nuomonės paskelbimo. Už tai pasisakė 8 VRK nariai, dar po vieną narį šiuo klausimu susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.