Z.Balčytis už palaikymą turėtų dėkoti lenkams

Nors valdančiajai daugumai priklausančios Lenkų rinkimų lyderis Valdemaras Tomaševskis viešai neskubėjo remti socialdemokratų kandidato į prezidentus, Zigmantas Balčytis jam turėtų pirmiausia ištiesti ranką.

Lenkiškų rajonų balsai turėjo gerokai paglostyti Z.Balčyčio savimeilę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lenkiškų rajonų balsai turėjo gerokai paglostyti Z.Balčyčio savimeilę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-05-25 23:08, atnaujinta 2018-02-13 13:08

Pradėjus skelbti rinkimų rezultatus, kurie nuo pat pradžių nebuvo ypač palankūs kairiųjų kandidatui, lenkiškų rajonų balsai turėjo gerokai paglostyti Z.Balčyčio savimeilę.

Nors praėjus porai valandų nuo balsavimo pabaigos Šalčininkų rajone dar buvo spėta suskaičiuoti balsus vos 9 iš 36 apylinkių, jose ryškiai pirmavo Z.Balčytis. Nuo Dalios Grybauskaitės čia jis sugebėjo atsiplėšti beveik 70 proc.

Ryškiai į priekį jis įsiveržė ir Vilniaus rajone, Visagine, šiek tiek D.Grybauskaitę socialdemokratas lenkia ir Švenčionių rajone. Pirmavo Z.Balčytis ir jam ištikimame Šilalės rajone, tuo tapu gimtajame Šilutės rajone suskaičiavus mažiau nei pusės rinkėjų balsų jis atsilieka nuo varžovės.

Nors pirmosios žinios apie rinkėjų balsavimą Z.Balčyčiui nebuvo palankios, kandidatas vis dar nenuleido rankų ir aiškino tikįs savo pergale. „Visada sakydavau, kad antrasis turas man gali būti sėkmingas. Tikiuosi, kad man pavyks“, - pradėjus skaičiuoti balsus vis dar savimi tikėjo Z.Balčytis.

Socialdemokratų kandidatas pripažino, kad pralaimėti jam būtų skaudu. „Natūralu, kad po pusės metų maratono būtų skaudu nelaimėti. Bet gyvenimas tuo nesibaigia“, - sakė Z.Balčytis.

Jis taip pat prognozavo, kad skirtumas tarp jo ir D.Grybauskaitės neturėtų būti didelis. Socialdemokratas mano, kad tarp jo ir dabartinės šalies vadovės balsų gali būti vos kelių procentų skirtumas.

Z.Balčytis taip pat buvo patenkintas savo rinkimų kampanijos taktika. Politikas mano, kad ji buvo pasirinkta teisingai. „Viskas buvo taip, kaip aš ir mano štabas planavome“, - kritikos dėl pasyvios kampanijos nesureikšmino kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar kandidatai į prezidentus dar turi neatskleistų kozirių?