Ar tikrai taip blogai gyvename, kad jau ilgimės rusų?

„Lietuviai turi apsispręsti, kuo jie nori būti savo žemėje – vergais ar šeimininkais“, – teigia nepriklausomybės akto signataras, didysis euroskeptikas Rolandas Paulauskas. Net ir praėjus dešimčiai metų po Lietuvos narystės Europos Sąjungoje, o vakar išrinkus naujuosius europarlamento narius, R.Paulauskas savo pozicijos nepakeitė. „Tuoj neteksim nacionalinės valiutos lito, savo žemes pardavinėsim užsieniečiams, o Briuselis mus mokys net kaip dešras rūkyti“, – piktinasi politikos ir visuomenės veikėjas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:52 PM

Pastaruoju metu euroskeptikų daugėja. O kovo mėnesį mitinge dėl žemės pardavimo užsieniečiams saujelė piketuotojų drąsiai mojavo Rusijos vėliava. „Nuoga tiesa“ klausia: ar tikrai taip blogai gyvename, kad jau ilgimės ruso?

Ekonomistė Aušra Maldeikienė nesupranta euroskeptikų. Ji teigia, jog Lietuva iš Europos Sąjungos gavo daug daugiau, nei pati jai davė, o daugelio socialinių ir ekonominių problemų priežastis yra ne narystė bendrijoje, o mūsų pačių neveiklumas ir klaidos.

„Gerovę savo valstybėje turime kurti patys, kovoti dėl geresnių darbo sąlygų ir atlyginimų taip pat. Bet vietoj to pasirenkame neveiklumą. Situaciją galėtų pakeisti aktyvesnis būrimasis į profsąjungas, nes iki šiol darbuotojai už savo teises kovoja pavieniui arba visai nekovoja“, – teigia ekonomistė. Ji sako, jog Lietuva per maža, kad galėtų išgyventi viena.

Ko turėtume imtis, kad Europos Sąjungoje gyventume kaip lygiaverčiai partneriai, gaudami ne lietuviškus, o europietiškus atlyginimus? Savo patarimų pažers ir sociologas Romas Lazutka.

Arši diskusija tiesioginėje laidoje „Nuoga tiesa“ – jau šį vakarą 21.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidos „Nuoga tiesa“ transliaciją ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.

Savo temas ir komentarus galite siūlyti „Nuogos tiesos“ redakcijai tel.: 8 5 2657343.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Seime įteiktos Aleksandro Stulginskio žvaigždės