Konservatoriai kalba apie naują valdančiąją koaliciją

Antri likę socialdemokratai surinko 17,3 proc. rinkėjų balsų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:52 PM

„Tikrai nesiveržiame į jokias koalicijas, bet esame pasiruošę rimtai svarstyti reikalus. Nematyčiau nieko nepaprasto, jei po tokių rezultatų būtų svarstoma naujos koalicijos sudarymo galimybė, „nuo tuščio lapo“ tariantis dėl darbų“, - sakė A.Kubilius pirmadienį per spaudos konferenciją vertindamas TS- LKD pasirodymą EP rinkimuose.

Paklaustas, ar įsivaizduoja bendrą darbą su socialdemokratais, jis priminė, kad ir anksčiau konservatoriai dirbo su jais, palaikydami mažumos Vyriausybę, tad tokio varianto neatmetė. Esą, tokių pavyzdžių, kai dešinieji dirba kartu su kairiaisiais, Europoje yra ir šiuo metu, pavyzdžiui, Vokietijoje.

Jis taip pat tvirtino, kad jei socialdemokratai bandys nekreipti į rinkėjų signalą, jie „darys didelę klaidą“.

A.Kubilius tvirtino, kad partija švenčia tris pergales - partijos palaikytos prezidentės Dalios Grybauskaitės perrinkimą, Petro Porošenkos išrinkimą Ukrainos prezidentu bei konservatorių partijos pergalę Europos Parlamento rinkimuose Lietuvoje.

„Be abejo, nustebino rezultatų neatitikimas prieš tai pakankamai ilgai skelbtoms apklausoms. Reiškinys iš tiesų įdomus“, - sakė A.Kubilius.

Jis taip pat tvirtino, kad rinkimų rezultatai rodo, jog Lietuvoje pralaimėjo „Kremliaus minkštosios galios“.

„Ir Lietuvos prezidento, ir Ukrainos prezidento rinkimuose pralaimėjo Kremlius ir Vladimiro Putino režimas, tiek Lietuvoje, tiek Ukrainoje šiurkščiai siekęs kitokių rezultatų, kitokios valdžios. Ukrainoje tai buvo daroma gerokai šiurkščiau, naudojant karinę jėgą, Lietuvoje - labiau sofistikuotai, naudojant minkštąsias galias“, - sakė A.Kubilius.

Konservatorių partijos vadovas taip pat kritikavo oponentus socialdemokratus dėl didžiulių išlaidų rinkimams, kurios, anot jo, gerokai viršija 3 mln. litų.

Kaip tvirtina TS-LKD atstovai, jų partijos rinkimų kampanija kainavo 800 tūkst. litų.

Po rinkėjų reitingavimo TS-LKD senbuvius aplenkęs ir į pirmąją vietą partijos sąraše pakilęs diplomatas Gabrielius Landsbergis tvirtino tikėjęsis, kad pačioje rinkimų kampanijos pradžioje sulauks ir kritikos, tačiau rezultatai esą įrodo, jog tam pagrindo nebuvo.

„Tikėtis, kad to (kritikos - BNS) nebus, neverta. Ar tai gąsdina - tikrai ne (…). Manau, kad rinkimų rezultatai įrodo, kad daugelis baimių, kurios galėjo būti pradžioje, nepasiteisino. Akivaizdu, kad jaunas žmogus gali atstovauti plačiam elektoratui“, - sakė G.Landsbergis.

Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai per rinkimus į Europos Parlamentą surinko 17,4 proc. balsų ir tapo didžiausią rinkėjų palankumą pelniusia partija. Jie gavo dvi vietas EP - po rinkėjų reitingavimo, jos atiteko Gabrieliui Landsbergiui ir dabartiniam europarlamentarui Algirdui Saudargui.

Antri likę socialdemokratai surinko 17,3 proc. rinkėjų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.