L.Linkevičius dėkojo JAV senatoriams

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, susitikęs su Vilniuje viešinčia JAV Senato delegacija, padėkojo už greitą JAV atsaką į įvykius regione – NATO oro policijos misijos sustiprinimą Baltijos šalyse ir 150 sausumos pajėgų karių, šiuo metu dislokuotų Rukloje, atsiuntimą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-26 14:31, atnaujinta 2018-02-13 12:34

„Tokie mūsų sąjungininkų žingsniai demonstruoja aiškią JAV paramą Europai, o tai yra labai reikšminga mūsų bendram saugumui“, – sakė ministras.

Į Lietuvą atvyko senatoriai Jamesas Inhofe, Jeffas Sessionsas, Debas Fischer, Timas Scottas ir Johnas Barrasso. Visi jie – Respublikonų partijos nariai.

JAV atstovai ragino Lietuvą išlaikyti įsipareigojimą skirti du procentus bendrojo vidaus produkto išteklių šalies gynybai finansuoti.

Šis vizitas – antrasis šiais metais JAV senatorių vizitas Lietuvoje. Balandžio mėnesį vizito į Lietuvą buvo atvykę JAV senatoriai Johnas McCainas, J.Barrassas ir Ronas Johnsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.