Liberalai rezultatus EP vadina istoriniais

Liberalai pirmadienį įspūdingu

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-26 12:20, atnaujinta 2018-02-13 12:46

„Istoriškai pirmą kartą Liberalų sąjūdis susilaukė apie 188 tūkst. Lietuvos piliečių balsų. Tai yra įspūdingas rezultatas mums, kaip gana jaunai partijai“, - žurnalistams sakė partijos vadovas Eligijus Masiulis.

Liberalai Europos Parlamente turės du mandatus, į Briuselį dirbti vyks verslininkas Antanas Guoga ir Seimo narys Petras Auštrevičius.

P.Auštrevičius pabrėžė, kad liberalų frakcija ALDE Europos Parlamente naujoje kadencijoje vaidins dar reikšmingesnį vaidmenį, atsižvelgiant į populistų ir euroskeptikų sustiprėjimą Europoje.

„Lietuviams Europa yra tai, ko jie laukia, kur jie eina ir kur jie turi pagrįstų lūkesčių“, - per spaudos konferenciją sakė P.Auštrevičius.

Seime P.Auštrevičių Liberalų sąjūdžio frakcijoje turėtų pakeisti Arminas Lydeka.

Liberalai Europos Parlamento rinkimuose iškovojo trečią vietą, surinkę 16,5 proc. balsų. Didžiuosiuose miestuose už liberalus balsavo per 20 proc. rinkėjų. Liberalų sąjūdis buvo pirmas Klaipėdoje, užėmė antrą ir trečią vietas Vilniuje bei Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.