Ligonio žinutės Lietuvos gyventojams skrieja naktimis

„Aš noriu numauti tavo kelnes ir pakasyti pimp...“ – prikeltą iš miegų ne vieną pribloškė tokia trumpoji žinutė. Jas siunčia psichikos negalią turintis asmuo, nurodydamas adresą ir net durų kodą, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

May 26, 2014, 8:57 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:02 PM

Remigijus (vardas pakeistas. – Red.), jau metus terorizuojantis mobiliojo ryšio abonentus, gali būti ramus. Nors pareigūnai jį gali be vargo susekti, atsakomybės jaunas vyras išvengs, nes serga psichikos liga.

Remigijaus telefono numeriu, tinklalapio numeris.info duomenimis, domėtasi jau 1364 kartus. Mat psichikos ligonis šlykščias žinutes nesislapstydamas siunčia iš to paties telefono.

Kai įpykę abonentai mėgina tuo numeriu paskambinti, Remigijus paprastai nekelia ragelio. O kartais pakėlęs tyli.

Pėdsakų ieškojo ne vienas

Čia ištvirkėlis ar teroristas? Tokį klausimą užduoda šimtai vilniečių, kuriuos naktimis prikelia iš to paties telefono siunčiama trumpoji žinutė. Jos tekstas – vis toks pat.

Remigijus ne tik nurodo savo vardą, pavardę, bet ir amžių. Pagal tai ne vienas mėgino ieškoti internete pėdsakų, bet rado tik neaiškų socialinių tinklų puslapį ir skelbimą, kuriame nurodytas tas pats telefono numeris.

Tame dabar jau negaliojančiame skelbime rašoma apie parduodamą automobilį „Volkswagen Caravelle“.

Dauguma gavusių žinutes spėliojo, kad nurodydamas tikslų adresą taip kažkam keršija piktavalis.

Kaimynei – visi sukčiai

Žinutėje nurodytas daugiabučio durų kodas teisingas. Nurodyto buto duris ne iš karto praveria jaunas vyras.

Jis prisipažįsta esąs tas žmogus, kurio vardas ir pavardė nurodyta žinutėje.

Remigijus ilgai nesupranta, o gal nenori suprasti, ko iš jo norima.

„Aš nežinau, kas man užeina. Gal siunčiu tas žinutes, gal ne“, – kvailai šypsodamasis atvykusiems „Sostinės“ žurnalistams dėstė vyras, neslėpdamas turįs psichikos negalią.

„Aš neleisiu kaimyno skriausti“, – pamaniusi, kad pas Remigijų užsuko aferistai, iš gretimo buto grėsmingai artėjo moteris. Jos taip ir nepavyko įtikinti, kad Remigijaus niekas nemėgina apgauti.

Anot kaimynės, pas Remigijų ne kartą lankėsi įtartini asmenys.

Apie Remigijaus siunčiamas žinutes nieko nežinanti moteris pamaniusi, kad tai apgavikai, nors tai greičiausiai buvo dėl šlykštynių atėję aiškintis santykių įsižeidę vilniečiai.

Remigijus, pasak kaimynės, visada buvo toks, bet jis – labai gero charakterio.

Tiesa, kadaise jis augino ilgus plaukus ir mėgdavo pajuokauti. Dienomis jis miega, o naktimis žiūri televizorių. Galbūt dėl to kaimynai ir policiją kvietė.

„Taip, aš viską moku. Valgyti sau ir mamai išverdu, piešiu“, – vardijo žurnalistams tarpduryje pokalbio įdėmiai besiklausantis Remigijus.

Kelia žmonių pyktį

Internete galima rasti dešimtis skundų dėl Remigijaus siunčiamų žinučių.

„Ir man šitas padaras rašė vidury nakties. Įdomu, gal galima kreiptis į mobiliojo ryšio operatorių?“ – klausė prieš kelias dienas žinutę gavęs žmogus.

„Praėjo kiek laiko, ir vėl ligonis pradėjo rašinėti tas pačias iškrypusias nesąmones.

Jeigu perduočiau duomenis policijai, gal juo rimčiau susidomėtų?“ – svarstė kitas mobiliojo ryšio abonentas.

Trečias, gavęs Remigijaus žinutę, jį išvadino mažvaikiu ir iškrypėliu.

„Rašinėja, tačiau nekalba. Gal jis nebylys?“ – samprotavo ketvirtas.

Į policiją eiti neverta

Bet Vilniaus apskrities policijos pareigūnai nusiplauna rankas. Jie nerenka ir neturi duomenų, ar kreiptasi dėl įžeidžiančio pobūdžio žinučių.

„Statistikos apie šios rūšies nusikalstamas veikas nėra, nors įžeistas asmuo gali kreiptis į bet kurį struktūrinį policijos komisariatą.

Nuolat gaunant panašaus pobūdžio žinutes, yra pagrindo įžvelgti nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso straipsnyje „Asmens terorizavimas“, požymius, o nuo jo kenčiantiems asmenims siūlome kreiptis į policiją“, – atsakė pareigūnai.

Remigijus paprastai trumpąsias žinutes siunčia vis kitiems abonentams, todėl gavus tokią šlykštynę galima guostis, kad tai nepasikartos.

Mat Remigijaus už asmens terorizavimą nenubausi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.