Darius Valys leidžia šaknis Vilniuje - nusipirko prabangų namą

Laikinai nušalintas generalinis prokuroras Darius Valys į savo postą gali nebegrįžti. Regis, jis nesiruošia sugrįžti ir į Naująją Akmenę – sostinėje nusipirko namą, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 7:38 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:09 AM

Dėl avarijos, sukeltos prieš pustrečių metų, laikinai posto netekęs D.Valys tebegyvena tarnybiniame bute, tačiau Vilniuje jau susirado nuolatinį būstą.

Tuo metu, kai Seimo nariai šį pareigūną krapštė iš generalinio prokuroro posto, Balsių gyvenvietėje jis įsigijo erdvų, prieš keletą metų statytą namą. Tai rodo jo turto deklaracija.

D.Valys su šeima planuoja įsikurti buvusio Seimo nario konservatoriaus Vaidoto Bacevičiaus name.

Namo pardavėjas tikino, kad prokuroras būstą susirado per skelbimus.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, skelbime buvo nurodyta, jog jis kainuoja apie 900 tūkstančių litų.

Kiek už namą sumokėjo pirkėjas, V.Bacevičius „Lietuvos ryto“ televizijai nenorėjo tiksliai atskleisti, tepasakė, jog namo kaina nesiekia milijono litų: „Kai parduodamas toks daiktas, pastatytas namas, vyksta derybos. Susiderėjome dėl mažesnės sumos, maždaug 10 procentų pardavimo kainos.“

Buvęs Seimo narys teigė nesidomėjęs, iš kur D.Valys gavo pinigų šiam pirkiniui: „Dalis lėšų buvo skolinta iš banko. Kitų asmeninių lėšų jis turėjo iš kažkokio savo parduoto turto.“

V.Bacevičius tvirtino grynųjų pinigų negavęs, visa suma buvo pervesta per banką.

Į naująjį namą D.Valys dar nepersikėlė, jis tebegyvena tarnybiniame bute.

Generalinė prokuratūra informavo, jog laikinai nušalinto pareigūno iškeldinti negalima, nes šeimoje auga mažamečiai vaikai.

D.Valys nei apie savo naująjį pirkinį, nei apie ateities planus su žurnalistais kalbėtis nepanoro.

„Bus proga pailsėti. Labai ačiū“, – trumpai atsakė ikiteisminio tyrimo dėl avarijos pabaigos laukiantis prokuroras. (LR)

Pareigūnai aiškinasi avarijos aplinkybes

D.Valys nuo pareigų buvo nušalintas gegužės 20 dieną, likus metams iki jo kadencijos pabaigos. Nušalinimo nuo pareigų metu jam nebus mokamas darbo užmokestis, nebeleidžiama naudotis tarnybiniu automobiliu ir mobiliuoju telefonu.

Nušalinti nuo pareigų prezidentės paprašė pats generalinis prokuroras, susipažinęs su Vilniaus apygardos prokuratūros raštu, kad prieš pustrečių metų jo sukelta avarija turi būti traktuojama kaip galbūt nusikalstama veika, o ne kaip administracinis pažeidimas.

Mat paaiškėjo, kad nukentėjusiosios patirti sužalojimai gali būti vertinami kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, o tai sudaro pagrindą baudžiamajai bylai. Todėl yra atliekamas ikiteisminis tyrimas.

D.Valys avariją sukėlė 2011-ųjų spalio 19-osios rytą. Vilniuje, Ateities gatvėje, jo vairuojamas nuosavas „Volvo V70“ kliudė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją einančią 58-erių moterį.

Nukentėjusioji buvo nuvežta į ligoninę, jai nustatyti abiejų blauzdų sumušimai. Po apžiūros moteris išleista gydytis į namus.

Vilnietė namuose gydėsi ilgiau nei mėnesį. Pagal įstatymus, nesunkus sveikatos sutrikdymas fiksuojamas tuomet, kai nukentėjęs asmuo yra nedarbingas ilgiau nei 10 dienų.

Dėl šios avarijos D.Valiui teismas skyrė minimalią 500 litų baudą.

Pykosi su kaimynais

Dar nebaigęs statyti namo Visalaukio gatvėje, maždaug prieš ketvertą V.Bacevičius įsivėlė į konfliktą su kaimynais.

Tuomečiam Seimo nariui užkliuvo kaimynų sklype augantys dekoratyviniai augalai. Dvidešimt metų augusios, bet politikui tverti tvorą trukdančios tujos buvo išrautos su šaknimis.

V.Bacevičius buvo įsitikinęs, kad tujos auga jo žemės valdoje, geriausiu atveju – ant sklypų ribos.

Nuo parlamentaro savivalės nukentėję vilniečiai kreipėsi į policiją. Pareigūnams jie tvirtino, kad iš jų sklypo ne tik buvo išrauti dekoratyviniai augalai, nemažai vaismedžių, bet ir suniokota vaikų poilsio zona, traktoriumi išvažinėtas jiems priklausančios žemės ruožas.

Žiniasklaidos dėmesio sulaukęs politikas tuomet su kaimynais susitaikė ir teigė nuo nustatytos sklypų ribos atsitraukęs net 13 centimetrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.