Dėl rinkimų rezultatų traukiasi G.Steponavičius ir J.Bernatonis

Dėl Europos Parlamento (EP) rinkimų rezultatų Liberalų sąjūdžio atstovas Gintaras Steponavičius atsistatydina iš partijos vicepirmininko pareigų. Socialdemokratų stovykloje nuotaikos panašios. Įkandin Juozo Oleko traukiasi socialdemokratų rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis ir jo komanda. Štabo vadovo pavaduotojai Juozas Olekas, Gediminas Kirkilas ir Rimantas Vaitkus taip pat prisiima atsakomybę.

Apie pasitraukimą pranešė J.Bernatonis ir G.Steponavičius.<br>Montažas
Apie pasitraukimą pranešė J.Bernatonis ir G.Steponavičius.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 1:10 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:52 AM

„Manau, jog pirmiausia štabas turi atsiskaityti Tarybos posėdyje, nes pagal mūsų partijos statutą rinkimų štabas ir štabo vadovas yra atskaitingas ne garbės pirmininkui Aloyzui Sakalui, o LSDP tarybai, todėl pirmiausia suderinsiu savo poziciją su mūsų partijos pirmininku. Kadangi taip įvykiai klostosi, kad kažkas nesulaukia Tarybos posėdžio, manau, reikės šiandien padaryti pareiškimą.

Taip, štabo vadovybė ketina atsistatydinti, nors mes rezultatų nevertiname taip, kaip vertina žiniasklaida, nes tiek prezidento rinkimuose, tiek ir Europos Parlamento rinkimuose mūsų partijos sąrašas surinko daugiausia balsų per visus rinkimus“, – ketvirtadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė J.Bernatonis.

Tačiau J.Bernatonis neketina trauktis iš LSDP vicepirmininko pareigų.

„Aš apie tai visiškai negalvoju, nes tas klausimas niekur nėra keliamas. Tą klausimą galima spręsti tik suvažiavime“, – teigė įtakingas socialdemokratas.

Įvertinęs asmeninę atsakomybę dėl rinkimų savo pareigas paliko LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas.

Nulėmė reitingavimo rezultatai

Gavęs G.Steponavičiaus atsistatydinimo pareiškimą BNS patvirtino Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

„Argumentacija yra nulemta EP rinkimų reitingavimo rezultatų. Jis motyvuoja tuo, kad tai jo asmeninė nesėkmė, ir jis tokiu veiksmu prisiima atsakomybę, nors partija tikrai rezultatus vertina kuo puikiausiai. Manau, kad G.Steponavičius tokiu veiksmu demonstruoja aukštą politinę kultūrą, nors partija surinko didelį rinkėjų pasitikėjimą“, – sakė E.Masiulis.

Pasak Liberalų sąjūdžio vadovo, G.Steponavičius atsistatydinimo pareiškime taip pat patvirtino liksiantis Liberalų sąjūdžio bei parlamentinės frakcijos nariu, toliau dirbs politinį darbą.

„G.Steponavičius tikrai įnešė didelį indėlį į partijos rezultatą, nes būdamas sąrašo vedliu ir lyderiu aktyviai vykdė rinkimų kampaniją, aš asmeniškai jam jokių priekaištų neturiu, galiu tik padėkoti“, – sakė E.Masiulis.

Partijoje dirbs toliau

G.Steponavičius tikina, jog ir toliau dirbs partijoje, Seimo frakcijoje, kad „liberalų pozicijos Lietuvoje stiprėtų“.

G.Steponavičius Liberalų sąjūdžio kandidatų sąraše į EP partijos buvo įrašytas pirmuoju numeriu, tačiau po rinkėjų reitingavimo politikas liko ketvirtas.

„Džiaugiuosi, kad mes, kaip partija, pasirodėme rinkimuose puikiai, rezultatai yra geri. Žinau, kad tame yra ir mano indėlis. Bet tai yra mano asmeninis apsisprendimas, nes aš buvau sąrašo lyderis ir atsitiko taip, kad dėl reitingavimo likau žemesnėse pozicijose. Manau, kad nesitraukiant iš politikos tokiomis aplinkybėmis atitinkami sprendimai irgi reikalingi. Tokia asmeninė pozicija buvo priimti tokį žingsnį“, – Eltai sakė politikas.

G.Steponavičius teigė ir toliau dalyvausiąs partijos veikloje, išliksiąs jos valdyboje.

„Tame jokio dramatizmo neturėtų būti“, – kalbėjo parlamentaras, neslėpęs, kad partijos pirmininkas Eligijus Masiulis jį bandė perkalbėti.

Liberalų sąjūdis kartu su G.Steponavičiumi iš viso turėjo šešis pirmininko pavaduotojus, tad jo pasitraukimas, anot politiko, didelių problemų nesukels.

Žada kalbėtis

Klausiamas, ar nebandys perkalbėti iš pavaduotojo pareigų nusprendusio trauktis partijos nario, E.Masiulis sakė „žinoma, dar kalbėsimės“.

G.Steponavičius buvo įrašytas pirmuoju Liberalų sąjūdžio EP rinkimų sąraše, tačiau reitinguodami jį rinkėjai nustūmė į ketvirtą vietą. Į pirmą poziciją rinkėjai iškėlė verslininką Antaną Guogą, į antrą – Seimo vicepirmininką Petrą Auštrevičių. Jie gaus mandatus Europos Parlamente. Į trečią poziciją po reitingavimo iš penktosios pakilo Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Liberalų sąjūdis EP rinkimų rezultatus vertina teigiamai – partija per rinkimus užėmė trečią vietą su 16,54 proc. rinkėjų balsų ir gavo vienu mandatu daugiau nei per 2009 metų rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.