G.Grina: „Jau reikėtų ieškoti naujo VSD vadovo“

„Manau, kad negali vadovai būti labai ilgai pozicijose, nors, tiesą pasakius, yra nustatytos kadencijos. Žvalgybos įstatyme yra labai aiškiai apibrėžtos kadencijos, bet kiekvienas asmuo gali priimti sprendimą savo noru", - sakė G.Grina.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:39 AM

„Manau, kad pats laikas rūpintis jau naujo vadovo paieška“, - interviu LRT sakė G.Grina.

Jis tvirtino pats jau nebesvarstąs, ar trauktis iš pareigų, ar ne.

„Aš jau nebesvarstau šito klausimo. Aš pats sau turiu sprendimą“, - teigė jis.

Kita vertus, jis tvirtino asmeniškai nesulaukęs prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlymo atsistatydinti.

„Manau, kad negali vadovai būti labai ilgai pozicijose, nors, tiesą pasakius, yra nustatytos kadencijos. Žvalgybos įstatyme yra labai aiškiai apibrėžtos kadencijos, bet kiekvienas asmuo gali priimti sprendimą savo noru", - sakė G.Grina.

Žurnalisto paklaustas, kada pradėjo girdėti kritiką iš prezidentūros, atsakė, jog „faktiškai paskutiniais metais."

„Kalbant apie Seimą, paskutinį mėnesį ketvirtą kartą man asmeniškai kaip departamento vadovui teko pristatyti ataskaitą, tai nė vieno karto iš tų keturių nesu gavęs jokių priekaištų iš parlamentinę kontrolę vykdančios institucijos - tai ir buvusio Seimo, ir dabartinio", - VSD vadovą cituoja lrt.lt.

Leido aiškiai suprasti

Lygiai prieš savaitė, per paskutinių prezidentinių debatų laidą, tiesioginiame LRT eteryje prezidentė D.Grybauskaitė tiesiogiai leido suprasti, kad VSD vadovas G.Grina galėtų pasitraukti iš pareigų. Ji tiesiai to nepasakė, bet paminėjo, kad G.Grina galėtų pats susivokti dėl savo padėties.

„Girdint mano kritiką, aš jo vietoje seniai pagalvočiau (apie atsistatydinimą – BNS)“, – tuomet sakė D.Grybauskaitė. Tai pasakiusi ji reikšmingai linktelėjo galvą.

Tąkart kalbėdama ji pripažino, kad VSD nevykdė visų savo funkcijų. Anot jos, esminė VSD klaida buvo tai, kad departamentas informuodavo apie grėsmes, tačiau nesiėmė prevencijos.

„Tai, kad vadovai nepatenkinta lūkesčių, yra tik todėl, kad esu reikli ne tik sau, bet ir kitiems. Ir mano reiklumas išliks“, - praėjusį ketvirtadienį pabrėžė D.Grybauskaitė.

VSD generalinis direktorius G.Grina šiose pareigose dirbti pradėjo 2010 m. balandžio 12 d. Jo penkerių metų kadencija turėtų baigtis kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.