Iš universiteto – skinti braškių

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) – daugiau nei specialybė. Tokiu šūkiu šios žinomos aukštojo mokslo įstaigos vadovai kviečia abiturientus įsilieti į universiteto bendruomenę.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 29, 2014, 7:28 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:10 AM

Galbūt VDU išties yra palanki terpė skirtingoms kultūroms ir idėjoms, galbūt jaunimas tikrai gali visapusiškai brandinti savo asmenybę. Tiktai bėda, kad šios mokslo įstaigos diplomas jos absolventams dar negarantuoja darbo vietos ir stabilių pajamų.

Rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime Consulting“ atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad net 20 procentų VDU absolventų pernai nesusirado darbo – tai prasčiausias rezultatas Lietuvoje.

Net menkai žinomo Kazimiero Simonavičiaus universiteto ar Vilniaus dailės akademijos auklėtiniai po studijų turi geresnių galimybių susirasti darbo vietą.

VDU kasmet kepa dešimtis ar net šimtus jaunųjų vadybininkų, rinkodaros specialistų, žurnalistų, menininkų, socialinių darbuotojų, kitų profesijų žinovų, kurių šalyje yra perteklius.

Tiesa, ginantis VDU misiją rektorius Z.Lydeka su tuo kategoriškai nesutinka. Gal jis negirdi studentų?

O studentai liūdnai juokauja, kad auga diplomuota braškių skynėjų Danijoje ar daržovių rūšiuotojų Anglijoje karta. Jie suvokia, jog šiems darbams dirbti aukštojo mokslo diplomo nereikia, o studijuojant įgytos žinios netrukus pasimirš.

Tai gal išties verčiau jaunuoliams iš karto tyrinėti kad ir ne itin prestižinio darbo užsienyje pasiūlymus, o ne priėmimo į kai kurias aukštąsias mokyklas sąlygas.

Sumažėtų finansinė našta ir tėvams, ir valstybės biudžetui, nereikėtų per naktis kankintis skaitant sunkiai perprantamas knygas. Nes kitu atveju gavus išsvajotąjį aukštojo mokslo diplomą vis tiek prireiks varstyti profesinio rengimo centro duris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.