L.Linkevičius: „Apie pagerėjimą Ukrainoje kalbėti per anksti“

Lietuvos užsienio reikalų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-29 22:14, atnaujinta 2018-02-13 09:27

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė, kad tęsdamas vizitą Ukrainoje L.Linkevičius susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Andrijumi Deščycia, politike Julija Tymošenko, laikinai einančiu Prezidento pareigas Aukščiausiosios Rados pirmininku Oleksandru Turčinovu, verslininku Rinatu Achmetovu ir Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Adrijumi Parubijumi.

„Stebėtojų pagrobimai, žmonių gąsdinimas ir išpuoliai - visa tai liudija, kad apie padėties pagerėjimą kalbėti per anksti, kaip ir anksti atmesti tarptautinės bendruomenės sankcijų galimybę“, - pranešime sakė L.Linkevičius.

Anot URM, susitikimų metu O.Turčinovas pabrėžė, kad per rinkimus šalies visuomenė aiškiai ir tvirtai pasisakė už integraciją į Europos Sąjungą.

Vis dėlto, Ukrainos valdžios atstovai teigė esantys susirūpinę nemažėjančia įtampa šalies Rytuose

„Ukrainai būtų lengviau suvaldyti separatistus rytiniuose regionuose, jei šios pajėgos nebūtų aktyviai palaikomos ir remiamos Rusijos“,. - teigė užsienio reikalų ministras A.Deščycia.

Per susitikimus taip pat pabrėžta, kad svarbu kuo skubiau pasirašyti Laisvos prekybos su Europos Sąjunga (ES) susitarimus ir ryžtingai vykdyti reformas įgyvendinant Asociacijos susitarimą ir ruošiantis beviziam režimui su ES.

Pokalbio su L.Linkevičiumi metu Odesos srities gubernatorius Ihoris Palytsia išreiškė norą perimti gerąją Lietuvos integracijos į Europos Sąjungą patirtį, kad būtų išvengta klaidų ir sutrumpėtų reformų procesas. Jis taip pat pabrėžė norą, kad regione didėtų ir Lietuvos verslo aktyvumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.