Politologas: „V.Mazuronis EP nuveiks daugiau nei J.Imbrasas“

„Tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, apsisprendęs pasinaudoti jam rinkėjų suteikta galimybe tapti europarlamentaru, save gana sėkmingai realizuos Europos Parlamente (EP), mano Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas politologas Vytautas Dumbliauskas ir pabrėžia jo pranašumą prieš kitą „tvarkiečių“ europarlamentarą, buvusį Vilniaus merą Juozą Imbrasą.

Pasak politologo, V.Mazuroniui išvykus į Briuselį jo vietą galėtų užimti vienas iš trijų jo viceministrų, kuriais politikas ne kartą deklaravo pasitikįs.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak politologo, V.Mazuroniui išvykus į Briuselį jo vietą galėtų užimti vienas iš trijų jo viceministrų, kuriais politikas ne kartą deklaravo pasitikįs.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:44 AM

Pasak politologo, V.Mazuroniui išvykus į Briuselį jo vietą galėtų užimti vienas iš trijų jo viceministrų, kuriais politikas ne kartą deklaravo pasitikįs.

„Kiekvienas iš jų gali tapti ministru, bet tai spręs partija. Tikrai, partija juk sprendžia, koalicijos sutartis kol kas galioja, postas priklauso „tvarkiečiams“, ir jie paskirs žmogų, nors gal neras tokio gero kaip V.Mazuronis“, – „Eltai" sakė V.Dumbliauskas.

„Žmogui per 60 metų, dabar penkeri metai Briuselyje – tai vis tiek kitas lygis, pajamos, visiems žinoma, kad ten geri atlyginimai, jis savo vaikams pastatys po namą ir šiaip pabus. Galų gale politikui tai yra kitas lygis, pabus Europoje“, – tęsė politologas.

V.Mazuronis buvo ne kartą įvardijamas kaip vienas geriausiai besitvarkančių ministrų, tad, anot politologo, būtų geriau, kad politikas liktų Lietuvoje, tačiau ragino suprasti, jog jis turi teisę rinktis.

„Galų gale ten jis irgi bus nuo Lietuvos EP narys. Tuo labiau kad jis architektas, profesionalas, galbūt gali nuveikti ten ir visai neblogų darbų, nes Europos biurokratai mąsto standartais. Jeigu Europos biurokratai darys nesąmones, parlamento narys gali bent garsiai pareikšti, nes išmano dalykus. Šia prasme visiškai teigiamai žiūriu. V.Mazuronis daugiau nuveiks negu Juozas Imbrasas“, – įsitikinęs MRU docentas.

V.Mazuronis, pasak pašnekovo, ne vienintelis ministras, kuris gali būti keičiamas – pakeisti ministrų kabinetą gali ir Darbo partijos deleguoti socialinės apsaugos ir darbo, švietimo ir mokslo ministrai, Vyriausybės nario kandidatūrai gali nepritarti ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Aplinkos ministrui V.Mazuroniui nusprendus tapti europarlamentaru, partijos „Tvarka ir teisingumas“ steigėjas ir pirmininkas Rolandas Paksas teigia turįs 4–5 kandidatus į atsilaisvinusią ministro kėdę.

Konkrečias pavardes R.Paksas teigia atskleisiąs tik po pokalbio su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, tačiau užsimena, jog vieni iš kandidatų gali būti sėkmingai ministerijoje dirbantys partijos viceministrai Daiva Matonienė arba Almantas Petkus.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ Europos parlamento rinkimuose surinko 14,27 proc. balsų ir gavo du mandatus. Pirmuoju numeriu į EP pateko partijos pirmininkas R. Paksas, antruoju – V.Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.