Smūgis R.Paksui – V.Mazuronis vyks dirbti į Briuselį

Aplinkos ministras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis apsisprendė pasinaudoti jam rinkėjų suteikta galimybe tapti europarlamentaru. Tokį savo sprendimą V.Mazuronis pranešė po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi ketvirtadienį.

V.Mazuroniui nusprendus vykti į Briuselį, atsilaisvina aplinkos ministro postas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Mazuroniui nusprendus vykti į Briuselį, atsilaisvina aplinkos ministro postas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 2:06 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:48 AM

„Mes labai konstruktyviai pasikalbėjome su premjeru. Aš padėkojau už paramą ir pasitikėjimą, už darbą, kurį dirbome kartu. Sutarėme, kad kitos savaitės pradžioje įteiksiu prašymą atsistatydinti nuo birželio 15 dienos dėl to, kad buvau išrinktas į Europos Parlamentą“, – sakė V.Mazuronis.

Pasak „tvarkiečio“, šis sprendimas jam buvo nelengvas, tačiau, jo nuomone, – geriausias. Jeigu jis būtų atsisakęs vykti į EP, tada ši galimybė būtų tekusi Petrui Gražuliui, o jam išvykus atsilaisvintų vieta Lietuvos Seime, į kurį šis parlamentaras buvo išrinktas vienmandatėje Gargždų apygardoje. Tai reiškia, kad toje apygardoje vėl turėtų būti rengiami rinkimai, kad būtų išrinktas politikas į jo vietą Seime.

„Tai – ir pinigai, ir kiekvieni rinkimai yra rizika, kad partija neteks vieno mandato Seime“, – dėstė V.Mazuronis.

Be to, jo vertinimu, ministerijos komanda gerai dirbo, todėl jis neabejoja, kad pradėti darbai bus tęsiami.

„Trečias dalykas: manau, kad Briuselyje yra Lietuvos interesų, kuriuos reikia ginti. Tą puikiai mačiau pirmininkaudamas tarybai, todėl manau, kad ten būsiu naudingas“, – sakė V.Mazuronis.

A.Mazuronis ministeriją paliks birželio 15 dieną.

Siekė, kad kartu važiuotų J.Imbrasas

Tai turėtų būti smūgis partijos lyderiui Rolandui Paksui, kuris, portalo lrytas.lt žiniomis, siekė, kad dirbti į Briuselį kartu su juo važiuotų amžinas ginklanešys Juozas Imbrasas. Jį rinkėjai partijos rinkimų sąraše nustūmė iš antrosios vietos į ketvirtąją. 

Iškart po rinkimų pasigirdo kalbų, kad R.Paksas įkalbinėja V.Mazuronį ir po jo rinkimų sąraše einantį Petrą Gražulį užleisti kelią į Briuselį J.Imbrasui. R.Paksas viešai apgailestavo, kad rinkėjai išstumdami J.Imbrasą iš Europos Parlamento neįvertino jo darbų. 

Ne paslaptis, kad tarp R.Pakso ir V.Mazuronio partijoje tvyro įtampa, kurią didina šių politikų konkurencija. V.Mazuroniui labai nepatiko R.Pakso užsispyrimas, užkirtęs partijai galimybę dalyvauti prezidento rinkimuose.

Atsilaisvina ministro postas

V.Mazuronis ketvirtadienį pabrėžė, kad tuo atveju, jei vietoj jo į Briuselį vyktų P.Gražulis, partija netektų vieno atstovo Seime, nes P.Gražulis yra išrinktas vienmandatėje apygardoje. 

„Manau, tai ir pinigai, be to, kiekvieni rinkimai yra rizika, kad partija neteks vieno mandato Seime. Antras dalykas – komanda ministerijoje yra labai gera, ir darbai, manau, bus sėkmingai tęsiami toliau. Trečia, manau, kad Briuselyje yra ką ginti, Lietuvos interesus“, – sakė jis.

V.Mazuroniui nusprendus vykti į Briuselį atsilaisvina aplinkos ministro postas, kuris pagal valdančiosios koalicijos partnerių susitarimą tenka partijai „Tvarka ir teisingumas“. Į šį postą gali būti siūloma dabartinė viceministrė Daiva Matonienė arba Almantas Petkus.

Partijos pirmininkas R.Paksas po V.Mazuronio sprendimo sakė, kad turi tris keturis kandidatus, kurie galėtų pakeisti ministrą.

„Turime tris keturias kandidatūras, gal net daugiau. Tačiau man būtų nekorektiška jas įvardyti, kol nepakalbėjau su premjeru“, – ketvirtadienį sakė R.Paksas.

Teigiama, kad kaip „kompensacijos“ šio posto siekia ir 73 metų J.Imbrasas, tačiau jis nėra priimtinas premjerui.  

„Tvarkiečiai“ EP gavo du mandatus. Po reitingavimo V.Mazuronis partijos sąraše užėmė antrąją vietą iškart po partijos pirmininko R.Pakso. 

„Tvarkos ir teisingumo" partija rinkimuose į EP surinko 14,27 proc. balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?