Komisarui gėdą užtraukė ir įklampino 200 litų

Skuodo rajono policijos komisariatą sudrebino netikėtas įvykis – komisariato viršininkas 53 metų Vidmantas Antanavičius nutvertas paėmęs kyšį kaip atlygį už vykusių dviračių varžybų apsaugą, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

May 30, 2014, 7:53 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:17 AM

Policijos departamento Imuniteto tarnybos pareigūnai Skuodo rajono komisariato vadovo kabinete netikėtai pasirodė praėjusį antradienį prieš pietus.

Kabinete atlikus kratą buvo rasta 200 litų, kuriuos V.Antanavičius tą patį rytą kabinete gavo iš vieno už sportą atsakingo Skuodo rajono savivaldybės tarnautojo.

Pinigai rajono policijos vadovui buvo duoti kaip atsidėkojimas už gerai organizuotą praėjusį savaitgalį rajone vykusių dviračių varžybų policijos apsaugą.

Šio renginio metu policija turėjo užtikrinti viešąją apsaugą, tačiau, šaltinių teigimu, V.Antanavičius pinigus paėmė kaip kompensaciją už dvi savaitgalio dienas vykusių varžybų metu esą sunaudotus automobilio degalus.

Dėl kyšio paėmimo ikiteisminį tyrimą pradėjusi Klaipėdos apygardos prokuratūra neatskleidžia, ar kyšis buvo duotas savivaldybės tarnautojo iniciatyva, ar atsidėkojimo prašė pats V.Antanavičius.

Žinoma tik tai, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar iki antradienio, o pinigų paėmimas buvo filmuojamas.

Nuo pareigų nušalintas V.Antanavičius pateikti savo įvykio versiją atsisakė. Jam nėra paskirta jokia kardomoji priemonė.

Nuo 1991 metų policijoje dirbantis V.Antanavičius Skuodo rajono komisariato viršininko pareigas eina penktus metus.

Komisariatui dviem savaitėms laikinai vadovauti paskirtas rajono Kriminalinės policijos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Vytautas Kalendra.

Jis nuo 2000 iki 2007 metų dirbo komisariato viršininko pavaduotoju.

V.Kalendra laikinai komisariatui vadovavo ir po 2007 metais lapkritį įvykusios tragiškos nelaimės, kai neblaivus rajono kelių policininkas Saulius Paulikas, važiuodamas automobiliu Aleksandrijos kaime, mirtinai sužalojo iš mokyklos ėjusius tris vaikus.

Po to tuometis komisariato viršininkas Algimantas Šideikis turėjo trauktis iš pareigų, o jo vietą daug kam netikėtai užėmė rajono kelių policijai tiesiogiai vadovavęs tuometis Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas V.Antanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.