Vilnietis prezidentūrą apkaltino neišmanymu

Vilnietį Martyną papiktino, kad prie Lietuvos prezidentūros esančios vėliavos yra iškeltos netaisyklinga tvarka. Lietuvos vėliava prie Prezidentūros plevėsuoja tarp Europos Sąjungos ir NATO bloko vėliavų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 7:19 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:22 AM

„Esu ir pats atlikęs karinę tarnybą, todėl man keista, kad pirmoji vėliava yra – Europos Sąjungos ir ir tik po jos yra iškelta Lietuvos valstybinė vėliava. Ar kariai, kurie iškelia vėliavas, nežino šios tvarkos?“, – šiurpo vilnietis.

Prie Prezidentūros šiuo metu plevėsuoja Lietuvos, ES ir NATO vėliavos. Pagal valstybės ir kitų vėliavų įstatymą, jeigu vėliavos yra iškeliamos kartu, jos turi būti viename aukštyje kiek tai įmanoma, taip pat panašaus dydžio.

Iškeliant keletą vėliavų, laikomasi tokio eiliškumo: Lietuvos valstybės vėliava; Lietuvos istorinė vėliava; užsienio valstybių vėliavos; Europos Sąjungos vėliava; kitos vėliavos

Tačiau, kaip naujienų portalui lrytas.lt sakė Lietuvos heraldikos komisijos pirmininkas Edmundas Antanas Rimša, tokios tvarkos laikomasi tuomet, kai vėliavos yra iškeliamos vienoje tiesėje.

Prie prezidentūros pastato vėliavos iškeltos puslankiu. Vidurinis stiebas yra priekyje, todėl Lietuvos vėliava, kaip svarbiausia, yra keliama per vidurį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.