NATO vadovas A.F.Rasmussenas tapo KTU garbės daktaru

Penktadienį Lietuvos mokslų akademijoje NATO generaliniam sekretoriui Andersui Foghui Rasmussenui buvo įteiktos Kauno technologijos universiteto (KTU) garbės daktaro regalijos už žinių ir pažangių ateities technologijų diegimą siekiant išmanios gynybos koncepcijos įgyvendinimo ir intelektualų principingumą ginant laisvės idealus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:20 AM

„Labai didžiuojuosi šiuo garbės daktaro laipsniu ir, naudodamasis proga, noriu padėkoti KTU, suteikusiam man šį svarbų apdovanojimą. Laisvė yra vertybė, kuria vadovaujuosi. Kai buvau jaunas, buvo sunku įsivaizduoti, kad geležinė uždanga kada nors nukris. Laimei, viskas pasikeitė. Šiandien Lietuva yra NATO ir Europos Sąjungos narė, o NATO ir Europa dėl to tapo tik stipresnės“, – atsiimdamas apdovanojimą teigė aukščiausias NATO pareigūnas, KTU garbės daktaras.

KTU rektorius Petras Baršauskas, tardamas sveikinimo žodį iškilmingame atvirame KTU Senato ir Rektorato posėdyje pabrėžė, jog akademinė bendruomenė visuomet žavėjosi gerbiamo A.F.Rasmusseno asmenybe ir nuveiktais darbais tiek akademinėje veikloje, tiek siekiant užtikrinti saugumą pasaulyje.

„KTU mokslininkai prisideda prie NATO kurdami gynybą galinčias užtikrinti priemones. KTU garbės daktaro vardas A. F. Rasmussenui suteikiamas ne tik už siekį keistis kartu su pasauliu, bet ir už dalinimąsi atsakomybe jį kuriant. Todėl dar kartą noriu pasveikinti ir pasidžiaugti, jo tokia iškili asmenybė tampa KTU garbės daktaru“, – teigė KTU rektorius Petras Baršauskas.

Universiteto garbės daktaro regalijos NATO generaliniam sekretoriui buvo įteiktos iškilmingame atvirame KTU Senato ir Rektorato posėdyje Lietuvos mokslų akademijoje, į kurį tiesiai iš NATO Parlamentinės Asamblėjos Vilniuje pasveikinti A. F. Rasmusseno atvyko Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Oleka, Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, užsienio šalių ambasadų atstovai Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.