E. Daniūtė, G. Einikis ir kitos skaudžios mūsų šalies netektys

Kai prieš mėnesį ar du šokėja Edita Daniūtė pareiškė, kad nenori gyventi Lietuvoje, nes čia buvo išluptas žibintas iš jos BMW - atrodė, kad kaltas pavasarinis vitaminų trūkumas, sujaukęs moters emocijas ir pakoregavęs mąstymo ypatumus.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Jul 2, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:46 AM

Bet štai dabar, nors Lietuvoje ganėtinai šilta ir pakankamai daug vitaminų, mūsų šalį užgriuvo dvigubas praradimo skausmas. Ryte, neištvėrusi savo mėgiamos suknelės paniekinimo, Lietuvos atsisakė žymi dainininkė ir Holivudo žvaigždė Simona Milinytė, o apie pietus, prabudęs po eilinio baliaus, praeityje žymus krepšinio virtuozas Gintaras Einikis pareiškė, kad ir jam gėda būti lietuviu.

Ką gi daryti Lietuvai? Matyt, yra du keliai.

Pirmas - prezidentė turėtų nukelti inauguraciją. Valdantieji ir opozicija turėtų užmiršti partinius nesutarimus ir sušaukti ekstremalių situacijų posėdį, taip pat turėtų būti sušaukta ir Lietuvos Gynybos taryba - Seimo pirmininkė ir premjeras kartu su naujuoju armijos vadu turėtų priimti memorandumą ir bendrą kreipimąsi su atsiprašymu, apgailestavimu ir pasižadėjimu.

Ambasadorių delegacija turėtų tą kreipimąsi pristatyti dainininkei S.M. ir buvusiam krepšininkui G.E., paprašyti Lietuvos vardu atleidimo ir tikėtis, kad jautriųjų žmonių pyktis ir įsižeidimas atslūgs.

Antrasis kelias, matyt, galėtų būti toks - Lietuva ir jos žmonės, kuriems Lietuvos vardas reiškia daugiau, nei BMW, ištampyta suknelė, ar pagirių regėjimai - apskritai neturėtų kreipti dėmesio į be pagrindo susireikšminusių veikėjų paistalus. Šnekas, kurie pasiekia eterį beveik anekdotiniu formatu ir gimsta keisčiausiais pavidalais, keisčiausių perturbacijų nualintose galvose.

Matyt, Lietuva į tokius skandalingus pareiškimus reaguos šiuo antruoju variantu ir nežinia, ar atsiras daug verkiančių, jei dainininkė S.M. ir krepšininkas G.E. išsižadės Lietuvos.

Manau, neatsiras nė vieno pergyvenančio. Ir tai turėtų savotiškai įspėti kitus tuščiagarbius veikėjus, ketinančius savo menkas, niekingas ir niekam neįdomias problemėles statyti į vieną gretą su Lietuvos valstybės vardu ir vertybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.