Loreta Graužinienė paprieštaravo prezidentei

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nesutinka su prezidentės Dalios Grybauskaitės

L. Graužinienė nesutinka su prezidentės D. Grybauskaitės interpretacija viceministrų skaidrumo klausimu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
L. Graužinienė nesutinka su prezidentės D. Grybauskaitės interpretacija viceministrų skaidrumo klausimu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 10:19 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:49 AM

„Tai labai stipriai pasakyta ir tikrai tam nėra priežasčių, bent iš tos informacijos, kurią aš turiu, ir to, ką Seime pasakė laikinai einantis generalinio prokuroro pareigas Darius Raulušaitis. Jeigu niekam nėra pareikšti įtarimai, taip pavadinti labai stipru, tam reikia turėti įrodymų“, - trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė Seimo vadovė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė netvirtinsianti tų ministrų, kurių viceministrų pavardės yra vadinamajame „juodajame sąraše“.

Ministerijose nuvilnijusi pavaldžių įstaigų vadovų atleidimų banga nekelia nuostabos Seimo pirmininkei - ji tikina palaikanti „apsivalymo“ iniciatyvą.

„Aš tikrai remiu ir sveikinu ministro (V. Mazuronio. - ELTA) parodytą gerą pavyzdį, nes valstybės tarnybos pozicija, kaip ir nurodo įstatymai, nėra duota visam laikui ir žmogus turi iš naujo dalyvauti konkurse ir kiti specialistai turi turėti galimybę kilti karjeros laiptais - valstybė tam turi sudaryti sąlygas. Jeigu žmogus yra kompetentingas, užtikrintas savimi, savo žiniomis ir tuo, ką ji darė, jis sudalyvaus konkurse ir jį laimės“, - interviu „Žinių radijui“ savo vertinimą pateikė Seimo vadovė.

Pastarąjį mėnesį buvo nepratęstos kadencijos kai kurių Aplinkos, Vidaus reikalų, Finansų ministerijoms pavaldžių įstaigų vadovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.