Ant Kauno daugiabučių – gatvių pavadinimai ir rusų kalba

Ar prisimenate, kaip atrodė lentelės, kuriose gatvių pavadinimai buvo rašomi ne tik lietuvių, bet ir rusų kalbomis? Ne? Tada nuvykite į Medvėgalio gatvę Kaune – čia laikas sustojo, ir adresai ant kai kurių daugiabučių nurodomi dviem kalbomis, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Aukštuosiuose Šančiuose esančioje Medvėgalio gatvėje ant kelių daugiabučių išlikusios lentelės su dviem kalbomis užrašytais gatvių pavadinimais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Aukštuosiuose Šančiuose esančioje Medvėgalio gatvėje ant kelių daugiabučių išlikusios lentelės su dviem kalbomis užrašytais gatvių pavadinimais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 7, 2014, 7:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:11 AM

Medvėgalio gatvėje ant 15, 19, 21 numeriais pažymėtų daugiabučių išlikusios aprūdijusios lentelės, kuriose gatvės pavadinimas parašytas ne tik lietuvių, bet ir rusų kalba.

Aukštuosiuose Šančiuose esančioje Medvėgalio gatvėje sovietmečiu buvo įsikūrę nemažai sovietinės kariuomenės atstovų. Penkiaaukščiuose daugiabučiuose ir dabar tebegyvena rusakalbių kauniečių.

Paklausti, ar šių lentelių nevertėtų pakeisti naujomis ir gatvės pavadinimą parašyti tik lietuviškai, žmonės stebėjosi tokiu klausimu. „Man gražu. Tai primena jaunystę, kelia sentimentų“, – teigė 19-ajame name gyvenanti Antanina Galkina.

15-ojo namo gyventojas Rimas Dagilis sakė, kad name gyvena daugybę metų, bet sovietmečio palikimo iki šiol nepastebėjo.

„Įdomu. Suprantu, lenteles teks nukabinti, kad nekiltų skandalas, koks buvo Vilniaus rajone. Bet tada ir kanalizacijos dangtį, esantį kieme, reikia pakeisti. Jis taip pat su rusiškais užrašais“, – rodė vyras.

Šančių seniūnas Ričardas Rusteika, sužinojęs apie rusiškus užrašus ant namų, sakė, kad jų taip pat nebuvo pastebėjęs, o gyventojai nesiskundė.

„Susisieksiu su namų administratoriais. Lenteles nukabinsime“, – pažadėjo seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.