Algirdas Kaušpėdas: „Kaunas turi neišnaudoto parako“

Fortai ir Hanzos miestas – pagrindiniai traukos šaltiniai Kaune, mano

Grupės „Antis“ lyderis A.Kaušpėdas mano, kad Kaunui reikalingas turizmo skatinimo veiksmų planas.<br>I.Gaižausko nuotr.
Grupės „Antis“ lyderis A.Kaušpėdas mano, kad Kaunui reikalingas turizmo skatinimo veiksmų planas.<br>I.Gaižausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:50 AM

Kaunas gali didžiuotis būdamas išskirtinis miestas pasaulyje ir turintis tokią autentišką fortifikavimo sistemą. Kauno tvirtovė – pati moderniausia pirmos klasės tvirtovė Rusijos imperijoje. Norint, kad Kauno tvirtovė taptų turistų traukos centru, būtina atnaujinti ne kažkurį vieną fortą, o visą vientisą fortų sistemą“, – įsitikinęs A.Kaušpėdas.

Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ organizuotoje diskusijoje jos narys teigė, jog atnaujinta ir patraukliai pristatoma XIX a. inžinerijos bei statybos galimybes atspindinti Kauno tvirtovė susilauktų ne tik istorijos ir karo technikos entuziastų dėmesio.

A. Kaušpėdas apgailestauja, kad iki šiol mieste įgyvendintos tik kelios fortų (išskyrė VII forto atnaujinimą) atkūrimo iniciatyvos, o likusi tvirtovės dalis želia krūmais ir yra nepasiekiamos miestiečiams.

2011 metais įvykusi tarptautinių Hanzos dienų šventė – istoriškai vienas reikšmingiausių renginių Kauno mieste. A.Kaušpėdo nuomone, miestas galėtų išlaikyti šventės metu vyravusią atmosferą pasitelkdamas kūrybiškų kauniečių idėjas. Suvaldyti idėjas ir puoselėti iniciatyvas padėtų Kaunui reikalingas turizmo skatinimo ir miesto komunikacijos veiksmų planas.

„Manau verta akcentuoti ne tik Kauno pilį, jos atstatymą ir kitus šiam laikotarpiui būdingus statinius. Kaunas gali gyventi Hanzos sąjungos miestų ritmu kurdamas išskirtines tradicijas, istorines ceremonijas, netikėtus atradimus turistams. Paskleisti žinią apie Kauno išskirtinumą galima bendraujant su užsienio ir Lietuvos miestais“, – teigė legendinės grupės atlikėjas.

Šių metų gegužės 29 dieną Kauno miesto taryba pritarė sprendimui siekti, kad Kauno tarpukario modernizmo architektūra būtų įtraukta į UNESCO preliminarųjį pasaulio paveldo sąrašą.

Architekto išsilavinimą turintis A.Kaušpėdas sveikina šį miesto sprendimą, tačiau pabrėžia, jog tai tik mažas žingsnis siekiant išryškinti tarpukario architektūros lobynus.

„Skambius tikslus turi lydėti kruopštus ir atsakingas profesionalų darbas“, – įsitikinęs A.Kaušpėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.