Ką mato Vyriausybė, į savo fermą žiūrėdama?

Kuo toliau, tuo labiau aiškėja, kad valdančioji koalicija ir Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius savo ministrų kabinetą regi kaip vieną didelę fermą. Susitepei – nieko baisaus, nusiplausi.

E.Masiulis: "Vyriausybė nėra ferma ir jai turėtų būti taikomi aukštesni standartai".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis: "Vyriausybė nėra ferma ir jai turėtų būti taikomi aukštesni standartai".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eligijus Masiulis

Jul 8, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:50 AM

Nenusiplausi – privalomai atleisim visus nuo nešvarių darbų ir savaime tapsime švarūs. Tai bent sprendimas! Valdančiųjų politinės Tarybos opiumas liaudžiai...

Logika paprasta – nesvarbu, kaip yra iš tikrųjų, sudeginkim ir pamirškim tą juodąjį viceministrų sąrašą ir pažiūrėkim į Lietuvos rinkėjus kiaulės akimis.

Gi kiaulės akis įsistačius – nėra šiame pasaulyje šventųjų. Jei yra įtarimų, bet nėra įrodymų – vadinasi, nieko neįvyko. Jei fermos valdytojai ir prižiūrėtojai dar nesėdi teisiamųjų suole – taip pat tarsi nieko neįvyko.

Priešingai nei valdantieji, esu įsitikinęs, kad Vyriausybė nėra ferma ir jai turėtų būti taikomi aukštesni standartai. Yra dar toks dalykas kaip nepriekaištinga politikų reputacija. Yra premjero ir atskirų ministrų politinė bei moralinė atsakomybė. Net ne dėl skaidraus, o padoraus ir sąžiningo Vyriausybės darbo, pirmiausia – padorių ir sąžiningų ministrų kabineto narių.

Net jei šiandien ir gera gyventi tokiai Vyriausybei, kiaulės akimis į savo darbą žiūrinčiai, visų buvusių ir esamų darbų įvertinimas – jau ne už kalnų.

Tik noriu priminti, kad tyliai iš viceministrų pareigų, nelaukdami žadėtojo masinio atleidimo, jau pasitraukė Teisingumo ministerijoje dirbęs S.Stripeika ir žemės ūkio viceministro pareigas ėjęs R.Šatkauskas.

Atleisti „už gerus darbus“? Spręskite patys.

Eligijus Masiulis yra opozicinės Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.