Į naktinį žygį ėjo tiktai generolai

Pseudobarais pramintų visą parą veikiančių alkoholinių gėrimų prekybos taškų klientai praėjusią savaitę Kaune prie prekystalių galėjo išvysti (jeigu pajėgė tai padaryti) tris bene svarbiausius miesto žmones.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 9, 2014, 8:04 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:16 AM

Į naktinį žygį išsiruošė meras A.Kupčinskas, policijos vadovas L.Pernavas ir miesto apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė N.Urbonavičienė. Trūko tik klebono su šventintu vandeniu – juo būtų galima apšlakstyti velnio lašų pardavėjų irštvas.

Minėta trijulė sumanė išsiaiškinti, kas naktimis vyksta pseudobaruose, kurių prireikia labiausiai ištroškusiems kauniečiams. Sprendžiant pagal mestas pajėgas, naktinė prekyba šiuo metu – pagrindinis Kauno skaudulys.

Galima suprasti, kad poilsį taurios idėjos labui aukojo A.Kupčinskas. Kova su vadinamaisiais pseudobarais tapo neatsiejama šio politiko įvaizdžio dalimi. Meras jau antrąkart naktį tikrina šių girdyklų veiklą norėdamas įrodyti oponentams, kad ten pažeidžiami įstatymai ir jas reikėtų uždaryti.

Bet kodėl į reidą išsiruošė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas L.Pernavas? Ar jis nepasitiki pavaldiniais ir jų surinkta informacija? O gal netiki, kad Kaune dedasi tokie negeri dalykai?

Neatmestina, kad policijos vadovas netrukus naktimis ims tūnoti pasaloje prie automobilių vagių garažo, sekti buto vagių pėdsakais ar pamėgins nutverti į lombardą aukso dirbinius tempiantį plėšiką.

Dar sunkiau suvokti prokurorės N.Urbonavičienės misiją šiame žygyje. Mat už smulkius prekybos alkoholiniais gėrimais pažeidimus taikoma ne baudžiamoji, o tik administracinė atsakomybė.

Bet gal pasitreniravusi parodomajame reide prokurorė pagaliau sutelks didesnį dėmesį gaudydama alkoholio surogatų prekeivius, kurie šį skystį pardavinėja tonomis?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.