Premjeras neatsako, ar atsistatydins visi viceministrai

Premjeras Algirdas Butkevičius

A.Butkevičius sakė, kad iš šio klausimo yra daroma nereikalinga politika.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius sakė, kad iš šio klausimo yra daroma nereikalinga politika.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2014, 4:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:55 AM

Žurnalistų Vyriausybėje paklaustas, ar tikrai visi viceministrai atsistatydins bei kada tai bus padaryta, trečiadienį A.Butkevičius sakė, kad iš šio klausimo yra daroma nereikalinga politika.

„Apie tai jau esu seniai kalbėjęs ir nenoriu to paties kartoti dešimt kartų, nes iš to dalyko yra daroma politika, kurios visiškai nereikėjo daryti. Šita Vyriausybė kaip tik dirba skaidriausiai, nes niekada nė vienoje Vyriausybėje nebuvo keliamas klausimas dėl viceministrų. Ir aš, kol būsiu šitose pareigose, galiu pasakyti - bet kuriam politikui, kuris užima pareigas Vyriausybėje arba ministerijose, atsakingas pareigas, tikrai bus laikomasi atsakingumo, skaidrumo, viešumo ir kitų keliamų reikalavimų“, - sakė A.Butkevičius.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

Šią savaitę savo noru jau atsistatydino aplinkos ir susisiekimo viceministrai - penktadienį bus paskutinė jų darbo diena. Vyriausybės pareigūnai BNS antradienį sakė, kad visi viceministrai turėtų atsistatydinti savo noru.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį „juodąjį“sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti „kriminaline“ koalicija.

Antradienį premjeras A.Butkevičius žurnalistams teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.