Atsistatydino vidaus reikalų, socialinės apsaugos viceministrai

Vyriausybei ruošiantis grąžinti

Ž.Pacevičius (dešinėje) vidaus reikalų ministrui A.D.Barakauskui taip pat įteikė atsistatydinimo pareiškimą.<br>V.Valentinavičiaus nuotr. iš archyvo
Ž.Pacevičius (dešinėje) vidaus reikalų ministrui A.D.Barakauskui taip pat įteikė atsistatydinimo pareiškimą.<br>V.Valentinavičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:29 AM

Ketvirtadienį pranešta, kad prašymus atleisti įteikė visi vidaus reikalų bei socialinės apsaugos ir darbo viceministrai. Anksčiau šią savaitę iš pareigų pasitraukė aplinkos ir susisiekimo viceministrai.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį „juodąjį“sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti „kriminaline“ koalicija.

Antradienį premjeras A.Butkevičius žurnalistams teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.

Po prezidentės kritikos iš pareigų pasitraukė ir žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna. Jis atsistatydinimą motyvavo šeimyninėmis aplinkybėmis.

Vyriausybė įgaliojimus antrajai kadencijai perrinktai prezidentei D.Grybauskaitei grąžins šeštadienį, iškart po inauguracijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.