LRT rodys ukrainiečių parengtas naujienų laidas rusų kalba

Lietuvos nacionalinis radijas ir

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija nuo pirmadienio pradeda transliuoti ukrainiečių žurnalistų parengtas naujienų laidas apie įvykius Ukrainoje rusų kalba.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija nuo pirmadienio pradeda transliuoti ukrainiečių žurnalistų parengtas naujienų laidas apie įvykius Ukrainoje rusų kalba.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 4:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:09 AM

Naujienų laidos „Žinios. Ukraina“, kurias rengia Ukrainos „5 kanalas“, bus rodomos nuo liepos 14 dienos LRT Kultūros kanalu 11.30 ir 18 val., skelbiama nacionalinio transliuotojo interneto svetainėje.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius tvirtino, kad tai bus atsvara Kremliaus vykdomai informacinei kampanijai.

„Mes puikiai atsimenam, ką reiškė objektyvi informacija apie Lietuvos kovą už laisvę. Mus Maskva irgi vadino fašistais ir kitais panašiais žodžiais. Mūsų broliai nuo LDK laikų ukrainiečiai dabar pravardžiuojami tokiais pat epitetais vien todėl, kad nori savo valstybėje tvarkytis, vadovaudamiesi Vakarų demokratijos standartais. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos nacionalinio transliuotojo pareiga yra stoti į vieną gretą su ukrainiečiais ir padėti jiems atremti Kremliaus dezinformacinį puolimą. Geriausias priešnuodis prieš propagandą – objektyvi informacija, kurios srautą sustiprins bendradarbiavimas su Ukrainos „5 kanalu“, – teigė A.Siaurusevičius.

„5 kanalo“ generalinis direktorius Volodymyras Mželskis naujienų portalui sakė, kad LRT iniciatyva padės Lietuvai geriau suprasti, kuo dabar gyvena Ukraina, atsidūrusi geopolitinio konflikto epicentre.

„Paprastų žmonių tragedijos dažnai lieka už tarptautinių žiniasklaidos kanalų dėmesio ribų. Ukraina kasdien laidoja savo karius, kurie kovoja už geresnę Ukrainą, ir mums svarbu, kad šios naujienos pasiektų kuo daugiau žmonių“, – tvirtino V.Mželskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.