Prezidentė pritarė tiesioginiams merų rinkimams

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų pritaria tiesioginiams merų rinkimams.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Didžioji dalis Lietuvos gyventojų pritaria tiesioginiams merų rinkimams.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2014, 10:13 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:48 AM

„Žmonės dešimtmečius laukė, kada galės rinkti merus tiesiogiai. Tiesioginiai merų rinkimai sustiprins demokratiją Lietuvoje. Nuo šiol žmonės turės teisę patys spręsti, koks politikas geriausiai atstovaus jų interesams, ir žinos, už kokius sprendimus jie gali tiesiogiai reikalauti atsakomybės iš mero. Žmonėms reikia ne simbolinio, o realiai dirbančio ir jų problemas sprendžiančio mero ir vietos valdžios“, - motyvuoja Prezidentė.

Pasak D. Grybauskaitės, tiesiogiai išrinkti merai bus tiesiogiai atskaitingi žmonėms, o ne partijoms. Iki šiol merų išrinkimą dažnai lemdavo politinių partijų susitarimai, o dabar meru galės būti išrinktas bet kuris veiklus, atsakomybės prisiimti nebijantis ir žmonių pasitikėjimą turintis kandidatas. Prezidentės teigimu, tai paskatins didesnę idėjų konkurenciją, naujų lyderių atsiradimą, padidins politikų atsakomybę rinkėjams.

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų pritaria tiesioginiams merų rinkimams. Teisingumo ministerijos šiemet atliktos visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad 76 proc. gyventojų pasisako už tiesiogiai renkamus merus.

Merai renkami tiesiogiai ir kitose Europos Sąjungos šalyse - Bulgarijoje, Italijoje, Kipre, Lenkijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Slovėnijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Airijoje, Austrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.