A. Butkevičiaus galvos skausmas - kaip sutramdyti R. Cytacką?

Net vienas lauke karys. Tai įrodė energetikos viceministrė Renata Cytacka, kuri ant plauko pakabino ministro Jaroslavo Neverovičiaus karjerą, o premjerui Algirdui Butkevičiui sukėlė galvos skausmą, rašo „Lietuvos rytas“.

R.Cytacka sprendimo likti viceministro poste viešai neaiškino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Cytacka sprendimo likti viceministro poste viešai neaiškino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2014-07-12 09:49, atnaujinta 2018-02-12 01:04

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguota viceministrė liko vienintelė ginti apkasų, kuriuos paliko maždaug pusšimtis jos kolegų, visą savaitę byrėjusių iš savo postų „savo noru“.

Vakar atsistatydino ir energetikos viceministrai Živilė Juodkienė bei Aleksandras Spruogis, tačiau net tai nepaskatino R.Cytackos palikti užimtų pozicijų.

Visiems viceministrams palikti postus nurodė valdančioji koalicija ir premjeras, sugalvoję atsitraukti visu frontu po atviro prezidentės Dalios Grybauskaitės šantažo iš naujo netvirtinti tų ministrų įgaliojimų, kurie neišmes viceministrų, atsidūrusių Specialiųjų tyrimų tarnybos sąraše.

Ar R.Cytacka yra juodajame sąraše, neaišku. Bet veikėja jau buvo sukėlusi nemenkų premjero ir prezidentės santykių problemų – vien tuo, kad atvirai išvadino melage D.Grybauskaitę, kuri kritikavo LLRA.

A.Butkevičius seniai spaudė LLRA atstovą J.Neverovičių atleisti viceministrę.

Tačiau jis to nepadarė – greičiausiai to padaryti neleido vienas labiausiai D.Grybauskaitės nemėgstamų ir jos nemėgstančių valdančiosios koalicijos politikų LLRA vadovas, europarlamentaras Voldemaras Tomaševskis.

Kalbama, kad panaši situacija susiklostė ir dabar – J.Neverovičius vėl pateko tarp dviejų ugnių. Esą A.Butkevičius ministrui pagrasino, kad jis neteks posto, jei R.Cytacka liks, o V.Tomaševskis grasino tuo pačiu, jei R.Cytackos neliks.

Taigi viceministrei likus, o ministrui neįgyvendinus visos koalicijos sprendimo, J.Neverovičiaus galvos dabar turėtų pareikalauti premjeras.

Bet jei J.Neverovičius ir V.Tomaševskis užsispirtų, tai virstų rimtu politiniu konfliktu koalicijoje, į kurį tikriausiai tektų įsikišti ir savo žodį iš naujo tvirtinant ministrus galinčiai tarti prezidentei.

Bet ar ji šiuo atveju stotų prieš J.Neverovičių, kuriam ne kartą reiškė paramą siekdama pasinaudoti jo nesutarimais su A.Butkevičiumi dėl kai kurių svarbių energetikos politikos klausimų?

O gal J.Neverovičius išsisuks pasiteisindamas premjerui, kad R.Cytacka jo tiesiog neklauso ir jis čia niekuo dėtas? Tada teks ieškoti kitų, šalies istorijoje dar neregėtų, viceministro krapštymo iš posto būdų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.