Inauguracijos diena: tuščia aikštė, debesys ir niūrios prognozės

Įsuko į Seimo rūmų kiemą

Inauguracijos iškilmės.<br>V.Ščiavinsko nuot.
Inauguracijos iškilmės.<br>V.Ščiavinsko nuot.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 12, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:55 AM

Liepos 12-oji - viena nykiausių šios vasaros dienų. Pradėjęs merkti lietus iš Seimo prieigų išbaidė paskutinius smalsuolius.

Liko tik policininkai, apsaugininkai bei aplink rūmus keliaujantis ir varpeliu tilindžiuojantis keistuolis.

Įsuko į Seimo rūmų kiemą

Tėvas su politologiją studijuojančia dukterimi, viską fotoaparatu fiksuojantis pagyvenęs vilnietis, dar du jaunesni vyriškiai. Tokia publika pasitiko prezidentę prie Seimo.

Į aikštę suko diplomatų ir Vyriausybės narių automobiliai. 10 val. 42 min. pasirodė apsaugininkų su blyksinčiais švyturėliais lydimas limuzinas.

„O, jau atvažiuoja“, - ištarė viską įamžinti besistengiantis vilnietis ir pakėlė fotoaparatą. Po akimirkos paaiškėjo, kad jis suklydo. Į Seimą atvyko Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.

10 val. 49 min. pasirodė prezidentės limuzinas. Policininkai atidavė pagarbą, o apsaugos darbuotojai nuskubėjo nuo vartų į Seimo rūmų kiemą.

Pasigirdo varpelio garsas

„Dovanokite, skubu. Turiu tris kartus apeiti aplink Seimą vardan Dievo Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios dvasios“, - likus trims minutėms iki ceremonijos Seime prie rūmų žengė judėjimo „Ąžuolai“ atstovu prisistatęs keistuolis, dar spėjęs pasilabinti su policininku.

Tad iškilmės prasidėjo už Seimo rūmų tilindžiuojant jo varpeliui. „Šaukiu tautą, protingas galvas, darbo rankų milijoną“, - kartojo ant galvos kepurę su ragais užsimaukšlinęs „Ąžuolas“.

„Žmogus yra baisus kūrinys. Savi savus naikina“, - atsiduso viską fotografuojantis vilnietis ir pasuko namų link. Dangų dengė pilki debesys, kurie netrukus prapliupo lietumi.

Konfliktų sunku išvengti

Liepos 12-ajai niūrios buvo ne tik sinoptikų, bet ir astrologų prognozės: daugelis ilgalaikių procesų vystysis lėčiau, ankstesnės perspektyvos taps neaktualios.

Laikas nepalankus naujoms sutartims pasirašyti, naujos veiklos pradžiai, įsidarbinti. Tikėtina daug įvairaus pobūdžio problemų.

Šią dieną galima tikėtis daugiau konfliktų, nenoro nusileisti, gali prasiveržti susikaupęs nepasitenkinimas.

Taip yra todėl, kad pirmuosius du liepos dešimtadienius Saturnas juda tranzitu atatupstas Skorpiono ženklu.

Dar daugiau. Netrukus po inauguracijos iškilmių, 14 val. 25 min. Lietuvos laiku, prasideda Mėnulio pilnaties fazė. Tai susiję su padidėjusiu dirglumu ir nervingumu.

Aptardami šią Mėnulio fazę, astrologai kartojo: tai netinkamas laikas naujiems projektams, sutartims pasirašyti ir net užsimena apie nestabilias emocines ir psichologines būsenas.

Kantrybė ir pakantumas. To reikėtų siekti liepos 12-ąją. Nors tai bus labai sunku.

Viena prasčiausių dienų

Astrologai, svarstantys, kas prezidentės laukia po inauguracijos, pirmiausia išskyrė liepos 6-15 dienų laikotarpį.

Tai - Valstybės diena, inauguracijos iškilmės, reikšmingos Lietuvai dienos, kai didžiausias dėmesys bus nukreiptas į tai, tačiau šitas intervalas palankesnis tolimesniems žingsniams planuoti.

Bet kokias liepos 6-15 dienomis kilusias problemas geriausia spręsti greitai ir kuo originaliau.

Tuo tarpu liepos 12-20 dienomis gali būti nemalonių žinių susijusių su užsieniu, o taip pat, nors laikas geras planuoti, yra pavojaus prikurti per daug nuo realybės atitrūkusių idėjų.

Tiesa, astrologė Nijolė Gabija Wolmer į liepą žvelgia optimistiškiau, sakydama, kad tai - vienas geresnių šiais metais mėnesių, ypač iki 17 dienos, kol Saulė kartu su Jupiteriu judės Vėžio ženklu.

Tačiau liepos 12-oji - viena prasčiausių mėnesio dienų, kai nereikėtų spręsti pačių svarbiausių klausimų.

Asmeninio horoskopo nėra

Vis dėlto sinoptikas ir astrologas Naglis Šulija ramino: „Nepastebėjau šiai dienai nieko ypatingo nei gerąja, nei blogąja prasme.“

Kitų astrologų prastas liepos 12-osios prognozes jis pavadino tryzniojimu ir propaganda.

„Tai mėginimas įžvelgti negatyvą ten, kur jo nėra“, - įsitikinęs N.Šulija.

Jis pabrėžė, kad prezidentės asmeninis horoskopas niekada nebuvo skelbiamas, nes jam sudaryti vien šalies vadovės gimimo datos nepakanka. Tad kalbėti apie planetų įtaką jai yra sunku.

Pataikė kaip pirštu į akį

Belieka priminti, kad D.Grybauskaitės Zodiako ženklas - Žuvys. Jos valdo dvyliktąjį namą. Astrologai šį namą sieja su žmogaus gyvenime nenumatytomis tragedijomis, vienišumu ir galimais susirgimais.

Šis namas apsprendžia asmeninės laisvės laipsnį, taip pat ar žmogus pasiaukos dėl kito. Dvyliktasis namas valdo kulnus, jį vadina slaptų priešų namu.

Kraupu? Bet astrologija, horoskopais galima tikėti arba ne. Vis dėlto šios savaitės horoskopas Žuvims lyg pranašiškai apie inauguraciją užsiminė: „Žuvys šią savaitę gali prašyti vadovybės perkelti jas į atsakingesnes ir geriau apmokamas pareigas. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, jūsų prašymas bus patenkintas, taip pat valdžia neatsisakys padidinti ir jūsų atlyginimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.