Paaiškėjo, kas pakeis atsistatydinusį Vigilijų Jukną

Kaip galima kandidatė į žemės ūkio ministrės postą minima Seimo narė „darbietė“ Virginija Baltraitienė mano, kad galėtų eiti šias pareigas.

V.Jukna apie atsistatydinimą pranešė trečiadienį.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Jukna apie atsistatydinimą pranešė trečiadienį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 12, 2014, 1:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:55 AM

„Taip, šiandien Darbo partijos tarybos posėdžio metu ši kandidatūra turėtų būti patvirtinta. Šita kandidatūra yra suderinta ir su Lietuvos Respublikos prezidente“, - šeštadienį sakė A.Butkevičius.

Kaip galima kandidatė į žemės ūkio ministrės postą minima Seimo narė „darbietė“ Virginija Baltraitienė mano, kad galėtų eiti šias pareigas.

Jos nuomone, norint tapti ministru, pirmiausia reikia būti ne pirmus metus politikoje, nes tai iš tiesų politinis postas ir yra labai daug darbo su Seimu, su politinėmis partijomis, su frakcijomis.

V.Baltraitienės teigimu, labai svarbi ir administravimo patirtis, nes turi būti labai stiprus administratorius vadybininkas. Didelis privalumas, jos nuomone, būtų, jei esi tos srities specialistas.

„Manau, kad šiuo atveju tai man tinka, nes politikoje esu ne pirmi metai, turiu labai didžiulę administravimo patirtį savivaldoje, esu baigusi žemės ūkio ekonomiką Žemės ūkio akademijoje (dabartinis A. Stulginskio universitetas)“, – šeštadienį Eltai sakė V.Baltraitienė.

Parlamentarė sakė, kad darbinę veiklą pradėjusi žemės ūkyje ji iki šiol domisi žemės ūkio problemomis.

„Nemanau, kad man trūktų žinių“, – sakė V.Baltraitienė.

Darbo partijos taryba šeštadienį posėdyje Varniuose spręs dėl kandidato į žemės ūkio ministro postą.

Darbo partijos prezidiumas į atsistatydinusio žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos postą siūlo šešis kandidatus. Sąraše - be parlamentarės V.Baltraitienės yra Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Ričardas Sargūnas, Švenčionių rajono savivaldybės meras Vytautas Vigelis, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Aurimas Truncė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.