Patvirtino V. Baltraitienės kandidatūrą į žemės ūkio ministrus

Darbo partijos taryba į žemės

Pati V.Baltraitienė, kuri turi žemės ūkio ekonomisto išsilavinimą ir yra buvusi Kėdainių mere, šią savaitę sakė, kad sutiktų tapti žemės ūkio ministre.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pati V.Baltraitienė, kuri turi žemės ūkio ekonomisto išsilavinimą ir yra buvusi Kėdainių mere, šią savaitę sakė, kad sutiktų tapti žemės ūkio ministre.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 12, 2014, 11:04 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:41 AM

Socialdemokratas premjeras Algirdas Butkevičius, kuris norėtų matyti V.Baltraitienę šiose pareigose, šeštadienį sakė, kad ją remia ir šalies prezidentė. Anksčiau A.Butkevičius pripažino, kad Dalia Grybauskaitė yra išsakiusi kritikos V.Baltraitienei, daugiausia „dėl pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai“.

Pati V.Baltraitienė, kuri turi žemės ūkio ekonomisto išsilavinimą ir yra buvusi Kėdainių mere, šią savaitę sakė, kad sutiktų tapti žemės ūkio ministre.

2012-aisiais V.Baltraitienė buvo viena pretendenčių į švietimo ir mokslo ministro postą, tačiau prezidentė atsisakė ją skirti.

56-erių V. Baltraitienė yra baigusi Lietuvos žemės ūkio akademiją (dabar - Aleksandro Stulginskio universitetas) ir turi ekonomisto išsilavinimą. Ji yra buvusi Kėdainių rajono mere, savivaldybės administracijos direktore, Ekonomikos ir biudžeto skyriaus vedėja, Ūkio banko Kėdainių filialo buhaltere, Kėdainių rajono vykdomojo komiteto Plano komisijos ekonomiste.

Šiuo metu V. Baltraitienė vadovauja Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui. Seime ji dirba nuo 2005 metų.

Darbo partijos prezidiumas į atsistatydinusio žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos postą siūlė šešis kandidatus. Sąraše - be V.Baltraitienės, buvo Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Ričardas Sargūnas, Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Aurimas Truncė.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukęs V.Jukna teigė, kad atsistatydino dėl šeimyninių aplinkybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.